IŠMINTIS/KŪRYBA: FORTŪNOS ENERGETINIS RECEPTAS // KOVO 9–15 D. # 2020 – 03 – 09

  IŠMINTIS/KŪRYBA

FORTŪNOS ENERGETINIS RECEPTAS

KOVO 9–15 D.

JERONIMAS LAUCIUS, rašytojas, lektorius, leidyklos „Trys žvaigždutės“ (www.tryszvaigzdutes.lt) vadovas – linkėdamas FORTŪNIŠKOS gyvenimo meilės ir sėkmės

2020 – 03 – 09

 Šią visą savaitę Fortūna mėgausis neskubėdama pati, laimins, apdovanos visus tuos, kurie taip pat neskubės, kurie kartu su ja gerėsis gyvenimu, koks jis bebūtų.

Ji man ir padiktavo tokį vaistažodį:

GYVENIMAS – TAI NE  BĖGIMO TAKAS

Kai žmonės ėmė labai skubėti, lenktyniauti vieni su kitais, jų sielos, per amžius nežinodamos tokio tempo, nebespėjo paskui juos, ėmė atsilikinėti.

Netekusios savo namų, atsilikusios sielos dar kurį laiką bandydavo vytis nežinia kur nuskubėjusius žmones, bet greitai pavargdavo, pajausdavo, kad jos nutolsta  vis labiau ir labiau.

O žmonės, likę be sielų, kurį laiką to net nepastebėdavo.

Jie buvo taip užsiėmę lenktynėmis su kitais, su laiku, su savimi, kad jiems pagalvoti apie kažkokias tai sielas nelikdavo to paties laiko, su kurio taip energingai  lenktyniavo.

Laikas, nieko nežinodamas apie lenktynes, kaip visada ėjo savo laiku, dalindavo  karališkas laiko dovanas, tačiau jas gaudavo tik einantys kartu su juo.

Kaip bebūtų užsiėmę besieliai žmonės, jie galų gale negalėdavo nepajusti užgriuvusių vargų, negalėdavo nesuprasti, kad gyvenimas tampa ne visai gyvenimas, kad ir jie patys tarsi jau ne visai žmonės.

Juk tik sielomis pastebimos ryto aušros, tik sielos  mato ne tik akis, bet ir žvilgsnius, tik jos apdovanoja žmogų visų nematomų pasaulių dovanomis, be kurių ir didžiausias turtuolis tėra apgailėtinas žemės vargšas.

Tą vargingą gyvenimą pasikeisti į laimingą gali  tik tie, kurie pagauti netikėtų jausmų, minčių, įspūdžių ima ir sustoja, apsidairo, visa širdimi pajaučia, kad gyvenimas – tai ne  bėgimo takas.

Ilgiau pasigėrėję gyvenimu, pasigėrėję savo gyvenimu, sulaukia ir toliausiai atsilikusių sielų, kurios, ypač šią savaitę, dar gausiau juos apdovanos visomis dovanomis, kurias jie buvo gavę pačiais gražiausiais, laimingiausiais gyvenimo metais.

Tuo laiminguoju gali būti ir Tu.

 

Related posts