SVEIKATA/SOCIALINIO TEISINGUMO POBŪDŽIO PAŽIŪROS: DIRST: SERGANČIŲ SENJORIŲ GODOS # 2020 – 03 – 11

SVEIKATA/SOCIALINIO TEISINGUMO POBŪDŽIO PAŽIŪROS 

ROMUALDAS ČERNECKIS, www.dirst.lt

2020 – 03 – 11

DIRST: SERGANČIŲ SENJORIŲ GODOS

Vievyje Semeliškių g. Esančioje autobusų stotelėje neretai susitinku senjorių, kurios nuoširdžiai pasakoja savo godas. Pagyvenusios moterys svajoja, kad visų miesto centre susikoncentravusių vaistinių vadovai asižvelgtų ir į toliau nuo automagistralės Vilnius – Kaunas gyvenančių problemų su sveikata turinčių žmonių interesus.

Kaip žinia, nuo ligų neapsaugotas nė vienas. Juk yra nemažai visai nepaeinančiųjų arba sunkiai pajudančiųjų, kuriems kitur gyvenantys artimieji dažniau padėti negali.

Tad ir prašo gražiai apie rūpestį neįgaliaisiais ar senjorais šnekančius atsakingus asmenis apie pagalbą nesipuikuoti tik abstrakčiais žodžiais, kurie be konkrečių veiksmų telieka beprasmiais tauškalais, o konkrečiai spręsti kad ir šią sergančių vieviečių keliamą aktualiją.

Anot senbūvių, anksčiau, pavyzdžiui, Liepų g. 16 įsikūrusioje dabartinėje Vievio m. palaikomojo gydymo ir slaugos ligoninėje buvo ar tai kažkurios vaistinės skyrius, ar kažkas panašaus.

„Jeigu pašnekovės tai atsimena, reiškia, buvo gerai,“ – pagalvojau.

Taigi, mąstau: „Kodėl gi vaistais besirūpinančioms įstaigoms nepriartėti prie sergančiųjų, jiems nepadėti, kai atstumus iki magistralės lengviau įveikia ne kiekvienas?“

Related posts