VILNIAUS APSKRITIES/ELEKTRĖNŲ KRAŠTO AKTUALIJOS: PANDEMIJOS FONE: SOCIALINIAI REIKALAI, SAVANORIAI # 2020 – 03 – 20

 

VILNIAUS APSKRITIES/ELEKTRĖNŲ KRAŠTO AKTUALIJOS 

PANDEMIJOS FONE:

SOCIALINIAI REIKALAI, SAVANORIAI

Informacijos šaltinis: www.elektrenai.lt

Portale paskelbta: 2020 – 03 – 20

Aktuali šaltinio informacinė medžiaga: 

I.

Informacija dėl socialinių išmokų, paslaugų, paramos maisto produktais ir kitos socialinės paramos

 2020-03-20

Gerbiamieji Elektrėnų savivaldybės gyventojai, reaguodami į ekstremalią situaciją dėl koronaviruso plitimo grėsmės ir siekdami užtikrinti sklandų socialinės paramos gavėjų aptarnavimą, prašome dėl visų socialinių išmokų, socialinių paslaugų, paramos maisto produktais, nemokamo maitinimo mokyklose ir kitos socialinės paramos prioriteto tvarka kreiptis šiais būdais:

– elektroniniu būdu per Socialinės paramos šeimai informacinę sistemą (SPIS) www.spis.lt;

– siunčiant prašymus elektroniniu paštu socialinio darbo organizatoriams pagal gyvenamąją vietą;

– telefonu pagal gyvenamąją vietą (prašymus užpildo socialinio darbo organizatoriai);

– asmuo dėl laidojimo pašalpos prašymus gali pildyti elektroniniu būdu. Išimties atvejai, kai būtina išmoką pasiimti (išmoką gali pasiimti per 12 mėn.), prašymo formą gali pasiimti prie savivaldybės centrinio įėjimo iš budinčio darbuotojo ir namuose užpildytą atnešti.

Kai asmuo kreipiasi elektroniniu paštu ar telefonu, siekiant išvengti tiesioginio kontakto, asmeniui, teikiančiam prašymą, nereikės savo parašu patvirtinti pateiktos informacijos teisingumo. Asmuo tai galės padaryti kito kreipimosi metu, pasibaigus ekstremaliai situacijai.

Socialinio darbo organizatorių kontaktiniai duomenys pateikti Elektrėnų savivaldybės svetainėje.

Informuojame, kad mokiniams, kuriems yra skirtas nemokamas maitinimas ugdymo įstaigose, įskaitant priešmokyklinukus, kurie mokosi mokyklose, karantino laikotarpiu bus išduodami daviniai (paketai).

Dėl davinių (paketų) atsiėmimo prašome teirautis mokyklose, kuriose vaikai mokosi.

Socialinės paramos skyrius

II.

BURIAMA ELEKTRĖNŲ SAVIVALDYBĖS SAVANORIŲ KOMANDA!

2020-03-20

Nori ir gali padėti Elektrėnų savivaldybės gyventojams dėl ekstremalios padėties ir karantino atsidūrusiems sudėtingoje situacijoje?

Buriame Elektrėnų savivaldybės savanorių komandą! Elektrėnų savivaldybės administracija kviečia jungtis aktyvius, pilietiškus ir svarbiausia – nepatenkančius į koronaviruso rizikos grupę – savanorius.

Atkreipiame dėmesį, kad savanorius buriame tik tokioms veikloms, kurias galima organizuoti nuotoliniu būdu arba maksimaliai išlaikant socialinį atstumą nuo kitų asmenų. Saugokime save ir aplinkinius!

Užpildyk Elektrėnų savanorio registracijos anketą ir su Tavimi susisieksime!

Norintiems prisidėti savanoriška veikla, priemonėmis ar kita pagalba Elektrėnų savivaldybėje kontaktinis asmuo yra Dalytė Kutyrevienė,Elektrėnų socialinių paslaugų centro direktorė, tel. 8 652 34 476, el. paštas info@soc.elektrenai.lt.

Saviizoliacijoje esantys Elektrėnų savivaldybės gyventojai ir senjorai, kurie norėtų sulaukti savanorių pagalbos (neturint tiesioginio kontakto), kviečiami kreiptis tel. 8 652 34 476, el. paštu info@soc.elektrenai.lt.

Related posts