VILNIAUS APSKRITIES/ELEKTRĖNŲ KRAŠTO AKTUALIJOS: PANDEMIJOS FONE: APIE KARANTINO PRATĘSIMĄ # 2020 – 04 – 10

VILNIAUS APSKRITIES/ELEKTRĖNŲ KRAŠTO AKTUALIJOS 

PANDEMIJOS FONE:

APIE KARANTINO PRATĘSIMĄ

Informacijos šaltinis: www.elektrenai.lt

Portale paskelbta: 2020 – 04 – 10

Aktuali šaltinio informacinė medžiaga: 

Karantinas pratęsiamas, griežtinamos sąlygos

2020-04-08

Lietuvos Respublikos Vyriausybė, atsižvelgdama į kintančią situaciją ir epidemiologų rekomendacijas, pratęsė karantino laikotarpį.

Asmenys privalo parkuose ir kitose atvirose viešosiose vietose lankytis ir būti ne didesnėmis nei 2 asmenų grupėmis, išskyrus artimuosius giminaičius, įtėvius, įvaikius ir globėjus, rūpintojus, laikytis saugaus kontakto (didesnis nei 2 metrų atstumas ir trumpesnis nei 15 minučių kontaktas), vengti tiesioginio fizinio kontakto, laikytis asmens higienos reikalavimų.

Draudžiama vaikų žaidimų aikštelėse vienu metu žaisti daugiau nei vienos šeimos vaikams.

Prekybos ir paslaugų vietose, kuriose veikla nedraudžiama pagal šio nutarimo 3.2.7 papunkčio nuostatas, privaloma lankytis po vieną šeimos narį.

Asmenys, kurie yra izoliuoti, privaloma laikytis izoliacijos reikalavimų (izoliuotiems asmenims draudžiama palikti izoliavimo vietą visą izoliavimo laikotarpį, izoliuotam asmeniui draudžiama lankytis bendrose izoliavimo vietos patalpose). Asmenys, grįžę į Lietuvą iš užsienio valstybių ar bendravę su tokiais asmenimis, privalo izoliuotis privalomosios izoliacijos laikotarpiui ir laikytis saviizoliacijos reikalavimų ir rekomendacijų.

Atsižvelgdami į situaciją dėl koronaviruso plitimo ir į gautus pranešimus apie karantino metu pastebėtus daromus pažeidimus, informuojame, kad visi privalome laikytis Lietuvos Respublikos Vyriausybės priimtų teisės aktų, nustatytų rekomendacijų ir nedaryti draudžiamų veiksmų, karantino, saviizoliacijos bei nustatytų ribojimų pažeidimų. Rekomendacijos ir išsami informacija, kaip žmonės turi elgtis karantino metu, skelbiama savivaldybės svetainėje specialiai sukurtame reklaminiame langelyje KORONAVIRUSAS: REKOMENDACIJOS IR SVARBI INFORMACIJA.

Elektrėnų savivaldybės administracijos direktoriaus įsakymai, susiję su karantinu, skelbiami /go.php/lit/img/9.

Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministro – valstybės lygio ekstremaliosios situacijos valstybės operacijų vadovo sprendimai skelbiami https://sam.lrv.lt/lt/news/koronavirusas/operaciju-vadovo-sprendimai.

Karantino, saviizoliacijos sąlygų bei ribojimų pažeidimai, jei tai kelia pavojų kitų žmonių sveikatai, asmenims gali užtraukti administracinę ar net baudžiamąją atsakomybę!

Asmenims, nesilaikantiems Lietuvos Respublikos Vyriausybės priimtų teisės aktų, nustatytų rekomendacijų ir draudimų, numatyta atsakomybė pagal Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekso:

1). 45 straipsnį:Visuomenės sveikatos srities Europos Sąjungos reglamentų ar sprendimų, higienos norminių aktų ar kitų visuomenės sveikatos srities teisės aktų, Lietuvos Respublikos žmonių užkrečiamųjų ligų profilaktikos ir kontrolės įstatymo pažeidimas užtraukia įspėjimą arba baudą asmenims nuo šešiasdešimt iki vieno šimto keturiasdešimt eurų ir baudą juridinių asmenų vadovams ar kitiems atsakingiems asmenims nuo vieno šimto keturiasdešimt iki šešių šimtų eurų.

Šio straipsnio 1 dalyje numatytas administracinis nusižengimas, padarytas pakartotinai, užtraukia baudą asmenims nuo vieno šimto keturiasdešimt iki šešių šimtų eurų ir juridinių asmenų vadovams arba kitiems atsakingiems asmenims – nuo penkių šimtų penkiasdešimt iki vieno tūkstančio dviejų šimtų eurų.

Šio straipsnio 1 dalyje nurodytos veikos, sukėlusios pavojų išplisti pavojingoms ar ypač pavojingoms užkrečiamosioms ligoms, užtraukia baudą asmenims nuo trijų šimtų iki penkių šimtų šešiasdešimt eurų ir juridinių asmenų vadovams ar kitiems atsakingiems asmenims – nuo vieno tūkstančio keturių šimtų iki trijų tūkstančių eurų.

Šio straipsnio 1 dalyje nurodytos veikos, sukėlusios pavojų išplisti pavojingoms ar ypač pavojingoms užkrečiamosioms ligoms, padarytos karo, nepaprastosios padėties, mobilizacijos, karantino, riboto karantino metu, taip pat susidarius ekstremaliajai situacijai ar ekstremaliajam įvykiui, jeigu ekstremalioji situacija ar ekstremalusis įvykis kelia pavojų žmonių gyvybei ar sveikatai, užtraukia baudą asmenims nuo penkių šimtų iki vieno tūkstančio penkių šimtų eurų ir juridinių asmenų vadovams ar kitiems atsakingiems asmenims – nuo vieno tūkstančio penkių šimtų iki šešių tūkstančių eurų.“

2). 46 straipsnį:Savivaldybių tarybų sprendimų ar savivaldybių administracijų direktorių įsakymų dėl kovos su žmonių užkrečiamųjų ligų protrūkiais ir epidemijomis nevykdymas ar vykdymas ne laiku:

savivaldybių tarybų sprendimų ar savivaldybių administracijų direktorių įsakymų dėl kovos su žmonių užkrečiamųjų ligų protrūkiais ir epidemijomis nevykdymas ar vykdymas ne laiku užtraukia baudą asmenims nuo trisdešimt iki devyniasdešimt eurų ir juridinių asmenų vadovams ar kitiems atsakingiems asmenims – nuo vieno šimto keturiasdešimt iki trijų šimtų eurų.

Šio straipsnio 1 dalyje numatytas administracinis nusižengimas, padarytas pakartotinai, užtraukia baudą asmenims nuo aštuoniasdešimt iki vieno šimto penkiasdešimt eurų ir juridinių asmenų vadovams ar kitiems atsakingiems asmenims – nuo dviejų šimtų aštuoniasdešimt iki šešių šimtų eurų.

Šio straipsnio 1 dalyje numatytas administracinis nusižengimas, padarytas karo, nepaprastosios padėties, mobilizacijos, karantino, riboto karantino metu, taip pat susidarius ekstremaliajai situacijai ar ekstremaliajam įvykiui, jeigu ekstremalioji situacija ar ekstremalusis įvykis kelia pavojų žmonių gyvybei ar sveikatai, užtraukia baudą asmenims nuo dviejų šimtų penkiasdešimt iki aštuonių šimtų eurų ir juridinių asmenų vadovams ar kitiems atsakingiems asmenims – nuo aštuonių šimtų iki vieno tūkstančio penkių šimtų eurų.“

Karantino metu pastebėję pažeidimus galite kreiptis 112.

Rūpinkimės savimi ir vieni kitais, saugokime ir būkime sveiki!

Elektrėnų savivaldybės administracijos Teisės ir personalo administravimo skyrius

Related posts