VILNIAUS APSKRITIES/ELEKTRĖNŲ KRAŠTO AKTUALIJOS: PANDEMIJOS FONE: PAJAMŲ DEKLARAVIMAS, ŽEMĖS ŪKIS, ŠVIETIMAS # 2020 – 04 – 17

VILNIAUS APSKRITIES/ELEKTRĖNŲ KRAŠTO AKTUALIJOS 

PANDEMIJOS FONE:

PAJAMŲ DEKLARAVIMAS, ŽEMĖS ŪKIS,

ŠVIETIMAS

Informacijos šaltinis: www.elektrenai.lt

Portale paskelbta: 2020 – 04 – 17

Aktuali šaltinio informacinė medžiaga: 

 

I. Aktuali informacija apie gyventojų pajamų deklaravimą

2020-04-17

Pajamų deklaravimas šiais metais vyks kitaip: nuo balandžio 15 d. deklaruoti pradės individualią veiklą vykdantys gyventojai

Vilniaus apskrities valstybinė mokesčių inspekcija (toliau – Vilniaus AVMI) informuoja, kad šiais metais pajamų deklaravimas vyks dviem etapais:

  • nuo balandžio 15 d., gyventojų pajamų deklaraciją Elektorinio deklaravimo sistemoje (EDS) jau galės pateikti gyventojai vykdantys individualią veiklą su verslo liudijimu ir pagal pažymą (apie 205 tūkst. gyventojų);
  • po savaitės, balandžio 22 d., deklaravimas pagal VMI pateikiamus duomenis EDS prasidės visiems gyventojams.

II. Pasėlių deklaravimas Elektrėnų savivaldybėje karantino metu

2020-04-17

Informuojame, kad nuo š. m. balandžio 20 d. pradedamas žemės ūkio naudmenų ir kitų plotų deklaravimas, kuris iki gegužės 3 d. vyks tik nuotoliniu būdu. Raginame pareiškėjus, turinčius elektroninę bankininkystę, rinktis deklaravimą iš namų.

Paraiškos turi būti pateiktos Paraiškų priėmimo informacinėje sistemoje (PPIS) https://paseliai.vic.lt

Kaip užpildyti paraišką ir ją patvirtinti savarankiškai?

Išbandykite informacinės sistemos galimybes mokomojoje aplinkoje https://mokymai.vic.lt

Pareiškėjams, susisiekusiems su Žemės ūkio ir melioracijos skyriaus bei seniūnijos žemės ūkio specialistais, lentelėje nurodytais kontaktais, bus pradėtos / padėtos rengti išankstinės / nuotolinės paraiškos.

Seniūnija Vardas, pavardė Telefono Nr. Elektroninis paštas

 

Elektrėnų savivaldybės administracijos

Žemės ūkio ir melioracijos skyrius

 

Virginija Mičiulienė

8528 58 061

8 610 29903

virginija.miciulienė@elektrenai.lt
Beižionių seniūnija Laima Simanavičienė 8 528 50032

8 685 09395

laima.simanaviciene@elektrenai.lt
Gilučių seniūnija Irena Antanavičienė 8 528 32800

8 604 28493

irena.antanaviciena@elektrenai.lt
Kazokiškių seniūnija Dalia Petkevičienė 8 528 32802

8 648 33910

dalia.petkeviciene@elektrenai.lt
Kietaviškių seniūnija Lilija Stasiulionienė 8 528 32803

8 699 36734

lilija.stasiulioniene@elektrenai.lt
Semeliškių seniūnija Rita Buivydavičienė 8 528 32580

8 685 09941

rita.buivydaviciene@elektrenai.lt
Pastrėvio seniūnija Alma Kuneikienė 8 528 70434

8 685 33263

alma.kuneikiene@elektrenai.lt
Vievio seniūnija Skirmantė Bacianskaitė 8 528 58083

8 601 78853

skirmante.bacianskaite@elektrenai.lt

Nuo š. m. gegužės 4 d. pradedamas įprastas deklaravimas su fiziniais apsilankymais savivaldybėse ir seniūnijose deklaravimas tęsis iki birželio 22 d. (pavėluotai paraiškos bus priimamos nuo birželio 23 iki liepos 17 d. už kiekvieną dieną mažinant išmokas 1 proc.).

Siekiant išvengti žmonių susibūrimo ir artimo kontakto, pareiškėjai jau nuo balandžio 20 d. bus registruojami nurodytais telefonais ir bus paskiriamas konkretus atvykimo laikas, o nuo gegužės 4 d. atvykę asmenys privalės naudotis visomis galimomis apsaugos priemonėmis, kurios būtinos karantino metu.

Neužsiregistravę pareiškėjai nebus aptarnaujami.

Žemės ūkio ir melioracijos skyrius

III. Už patyčias elektroninėje erdvėje nuotolinių pamokų metu gresia baudžiamoji atsakomybė!

2020-04-17

Karantino laikotarpiu ugdymosi ir kitiems procesams persikėlus į virtualią erdvę, visi praleidžiame daugiau laiko naudodami informacines technologijas. Atkreipiame tėvų dėmesį, kad derėtų atsakingai vertinti nuotolinio mokymosi proceso svarbą, pagal galimybes stebėti savo vaikus ir užkirsti kelią galimam netinkamam elgesiui virtualių pamokų metu. Primename, kad už patyčias gresia administracinė, o kai kuriais atvejais ir baudžiamoji atsakomybė.

Nederamas elgesys nuotolinių pamokų metu gali būti vienareikšmiškai įvardijamas kaip elektroninės patyčios, kurios užtraukia administracinę, kai kuriais atvejais ir baudžiamąją atsakomybę besityčiojančiam. Patyčių objektu gali tapti ne tik bendraklasiai, bendraamžiai ir mokytojai.

Elektroninės patyčios – tai įžeidinėjimai virtualioje erdvėje, kai asmuo yra įžeidinėjamas viešai, kitiems matant ar girdint, kas gali patyčias patiriančiam žmogui sukelti baimės ir gėdos jausmą. Patyčioms taip pat prilyginamas šmeižimas internete, kai apie asmenį ar jų grupę yra skleidžiama faktus neatitinkanti informacija.

Atkreipiame dėmesį, kad vieta, kurioje nuotoliniu būdu vyksta pamokos, yra vieša vieta. Joje nederamas įžeidžiamas elgesys. Neteisėtas prisijungimas prie informacinės sistemos, elektroninių duomenų perėmimas, panaudojimas užtraukia baudžiamąją atsakomybę. Už keiksmažodžių vartojimą virtualioje pamokoje, kaip ir virtualioje erdvėje, gali būti skirta bauda iki 240 eurų.

Atkreipiame tėvų dėmesį, kad pagal Lietuvos Respublikos civilinį kodeksą vaikai iki pilnametystės ar emancipacijos yra prižiūrimi tėvų.

Galima tėvų ar globėjų civilinė atsakomybė atlyginant patirtą turtinę ar neturtinę žalą. Tokiu atveju nukentėjęs asmuo kreipiasi į teismą bendrąja tvarka su ieškiniu žalą padariusio asmens atžvilgiu.

Galima tėvų/globėjų administracinė atsakomybė už tėvų valdžios nepanaudojimą – už tai gali būti skiriamas įspėjimas ar bauda, ar įpareigojimas dalyvauti įvairiose elgesio keitimo programose.

Jei už patyčias atsakingas asmuo yra vyresnis kaip 16 metų, jam gali kilti baudžiamoji atsakomybė už šmeižtą, įžeidimą ar asmens sveikatos sutrikdymą. Už tai numatoma atsakomybė nuo piniginės baudos iki laisvės apribojimo.

Nederamai besielgiant elektroninėje erdvėje gresia baudos arba laisvės atėmimas iki 4 metų:

  • už neteisėtą elektroninių duomenų perėmimą ir panaudojimą (neteisėtai stebėjo, fiksavo, perėmė, įgijo, laikė, pasisavino, paskleidė ar kitaip panaudojo neviešus elektroninius duomenis) – baudžiamas bauda arba laisvės atėmimu iki 4 metų;
  • už neteisėtą prisijungimą prie informacinės sistemos (tas, kas neteisėtai prisijungė prie informacinės sistemos ar jos dalies pažeisdamas informacinės sistemos apsaugos priemones) – baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki 2 metų;
  • už neteisėtą disponavimą įrenginiais, programine įranga, slaptažodžiais, kodais ir kitokiais duomenimis (tas, kas nusikalstamais tikslais ar kitaip neteisėtai suteikė prieigą ar kitaip platino slaptažodžius, kodus ar kitokius panašius duomenis, skirtus prisijungti prie informacinės sistemos ar jos dalies) – baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki 4 metų.

Plačiau apie tai, kas yra vadinama elektroninėmis patyčiomis, kokios gali būti jų formos ir būdai, kaip elgtis konkrečioje situacijoje, galite sužinoti „Vaikų linijos“ specialaus projekto svetainėje www.bepatyciu.lt ir Nacionalinės švietimo agentūros parengtoje atmintinėje „Smurto ir patyčių prevencija mokantis nuotoliniu būdu“.

Related posts