VILNIAUS APSKRITIES / ELEKTRĖNŲ KRAŠTO AKTUALIJOS: PANDEMIJOS FONE:  APIE CIVILINĖS METRIKACIJOS SKYRIAUS VEIKLĄ, KRAŠTO POLITIKŲ SPRENDIMUS # 2020 – 05 – 12

VILNIAUS APSKRITIES / ELEKTRĖNŲ KRAŠTO AKTUALIJOS 

PANDEMIJOS FONE: 

APIE CIVILINĖS METRIKACIJOS

SKYRIAUS VEIKLĄ, KRAŠTO POLITIKŲ

SPRENDIMUS

Informacijos šaltinis: www.elektrenai.lt

Portale paskelbta: 2020 – 05 – 12

Aktuali šaltinio informacinė medžiaga: 

I. Informacija apie civilinės būklės aktų registravimą ir kitų paslaugų teikimą nuo gegužės 18 d.

Teisingumo ministerija, Vyriausybei paskelbus karantiną, kovo 17 d. išplatino rekomendacijas „Dėl civilinės būklės aktų registravimo organizavimo karantino laikotarpiu“. Rekomendacijos parengtos atsižvelgiant į Vyriausybės 2020 m. kovo 14 d. nutarimo Nr. 207 „Dėl karantino Lietuvos Respublikoje paskelbimo“ nuostatas. Šis nutarimas nuolat keičiamas, karantino sąlygos palaipsniui švelninamos, įvertinus COVID-19 ligos vystymosi tendencijas.

Civilinės metrikacijos įstaigoms siūloma organizuoti civilinės būklės aktų registravimą ir kitų paslaugų teikimą, įvertinant įvedamus karantino sąlygų švelninimus ir kitas aplinkybes, leidžiančias konkrečioje civilinės metrikacijos įstaigoje palaipsniui grįžti prie kiek įmanoma įprasto paslaugų teikimo. Tai taikytina ir santuokų registravimui (santuokų ceremonijų organizavimui). Atsižvelgiant į aktualias Vyriausybės nutarimo nuostatas, asmenų, ketinančių tuoktis, prašymus, įvertinus konkrečią įstaigos situaciją ir kitas reikšmingas aplinkybes (patalpas, darbuotojų (ne)priklausymą rizikos grupėms, galimybes užtikrinti dalyvaujančių asmenų saugumą ir pan.), siūloma įvertinti galimybes leisti ceremonijoje dalyvauti didesniam asmenų skaičiui nei 5, vykdyti ceremonijas sutuoktinių pasirinktose vietose ar reprezentacinėse vietose (kai tokios savivaldybėje yra nustatytos).

Įstaigos patalpose Jūsų lauksime nuo 2020-05-18.

Irena Valeckienė
Civilinės metrikacijos skyriaus vedėja

II. Tarybos posėdyje priimti sprendimai

2020-04-15 Elektrėnų savivaldybės tarybos posėdyje priimti sprendimai:
Taryba pakeitė Elektrėnų savivaldybės tarybos veiklos reglamentą ir patvirtino jo naują redakciją. Reglamentas pakeistas dėl pakeistų Lietuvos Respublikos vietos savivaldos įstatymo nuostatų, pakeitimai susiję ir su ekstremaliosios situacijos ir karantino atvejo teisiniu reglamentavimu.
Taryba pritarė Elektrėnų savivaldybės mero potvarkiu sudarytos Elektrėnų savivaldybės kontrolės ir audito tarnybos kontrolierės Danguolės Kliucevičienės galimai padaryto tarnybinio nusižengimo tyrimo komisijos motyvuotai Tarnybinio nusižengimo tyrimo išvadai, pripažino, kad Elektrėnų savivaldybės kontrolės ir audito tarnybos kontrolierė savo veiksmais ir neveikimu, nurodytais Tarnybinio nusižengimo tyrimo išvadoje, padarė šiurkštų tarnybinį nusižengimą, ir skyrė nuobaudą – atleidimą iš pareigų (paryškino www.dirst.lt).
Nuspręsta pakeisti Elektrėnų savivaldybės 2020 metų biudžetą, užtikrinant biudžeto subalansavimą, asignavimų skyrimą, vykdant nenumatytus būtinus pirkimus COVID-19 prevencijai ir suvaldymui.
Siekdama užtikrinti socialinių išmokų, pašalpų bei kompensacijų, darbo užmokesčio Elektrėnų savivaldybės biudžetinių įstaigų darbuotojams išmokėjimą ir atsiskaitymą su Valstybinio socialinio draudimo fondo valdyba, taryba nusprendė imti 1 580 000 (vieno milijono penkių šimtų aštuoniasdešimties tūkstančių) Eur trumpalaikę paskolą.
Taryba įgaliojo Elektrėnų savivaldybės administracijos direktorių tvirtinti Elektrėnų savivaldybės biudžetinių ir viešųjų įstaigų (kurių savininkė yra savivaldybė) finansinių ataskaitų rinkinius.
Nuspręsta papildyti sprendimą „Dėl Fiksuotų pajamų mokesčio dydžių ir lengvatų, taikomų įgyjant verslo liudijimus 2020 metais vykdomai veiklai“, 3 punktu, kad gyventojų sumokėtas fiksuoto dydžio pajamų mokestis už veiklos rūšis, kuriomis gali būti verčiamasi turint verslo liudijimą 2020 metais ir kurių veikla teisės aktais uždrausta ar apribota karantino metu, įskaitomas vėlesniems laikotarpiams.
Taryba nusprendė atleisti Elektrėnų savivaldybės verslo subjektus nuo savivaldybės turto (negyvenamųjų patalpų) nuomos mokesčio karantino, paskelbto COVID-19 (koronavirusinės infekcijos), laikotarpiu.
Nuspręsta sustabdyti Elektrėnų savivaldybės biudžetinių įstaigų darbuotojų kelionės išlaidų dalinio kompensavimo tvarkos aprašo galiojimą nuo karantino paskelbimo.
Taryba iš dalies pakeitė Atlyginimo dydžio už vaikų, ugdomų Elektrėnų savivaldybės švietimo įstaigose pagal ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo programas, išlaikymą nustatymo ir mokėjimo tvarkos aprašą.
Nuspręsta vežti keleivius reguliarius vietinio susisiekimo maršrutais nemokamai, kol bus atšauktas karantinas, paskelbtas dėl nepalankios epideminės COVID-19 situacijos (paryškino www.dirst.lt). 
Iš dalies pakeista Elektrėnų savivaldybės viešųjų asmens sveikatos priežiūros įstaigų stebėtojų tarybų personalinė sudėtis.
Elektrėnų savivaldybės tarybos sprendimai ir sprendimų projektai skelbiami www.elektrenai.lt (Taryba, Tarybos sprendimų projektai, Tarybos sprendimai)

Related posts