VILNIAUS APSKRITIES / ELEKTRĖNŲ KRAŠTO AKTUALIJOS : PANDEMIJOS FONE:  MEDICINA, ŠVIETIMAS # 2020 – 05 – 19

VILNIAUS APSKRITIES / ELEKTRĖNŲ KRAŠTO AKTUALIJOS 

PANDEMIJOS FONE: 

MEDICINA, ŠVIETIMAS

Informacijos šaltinis: www.elektrenai.lt

Portale paskelbta: 2020 – 05 – 19

Aktuali šaltinio informacinė medžiaga: 

I. Elektrėnų savivaldybės gyventojams nuo šiol paslaugas teiks Trakų karščiavimo klinika

2020-05-19

VšĮ Elektrėnų psichikos sveikatos priežiūros centrui, kurio patalpose veiklą vykdė Elektrėnų savivaldybės karščiavimo klinika, planuojant atnaujinti dienos stacionaro veiklą, Elektrėnų savivaldybės administracija, įvertinusi pacientų srautus ir atsižvelgdama į Nacionalinio visuomenės sveikatos centro išvadas, sudarė bendradarbiavimo sutartį su Trakų rajono savivaldybės administracija dėl paslaugų teikimo Elektrėnų savivaldybės gyventojams Trakų karščiavimo klinikoje, įsikūrusioje iš modulių pastatytose patalpose, adresu: Mindaugo g. 13/15, Trakai (teritorijoje tarp Trakų ligoninės ir Pirminės sveikatos priežiūros centro). Priėmimo laikas – darbo dienomis nuo 12 iki 16 val.

Vadovaujantis SAM ministro įsakymu, į karščiavimo kliniką šeimos gydytojo (elektroniniu siuntimu) yra nukreipiami, nepriklausomai nuo pasirinktos pirminės sveikatos priežiūros įstaigos, karščiuojantys 18–60 metų amžiaus gyventojai, kurių:

  • kūno temperatūra tądien siekia 37,8℃
  • jaučia bent vieną iš viršutinių kvėpavimo takų infekcijos simptomų: kosulį, gerklės skausmą, pasunkėjusį kvėpavimą.

Gavę šeimos gydytojo siuntimą, gyventojai turi registruotis telefonu 8 605 06 171. Užsiregistravus į karščiavimo kliniką, reikėtų atvykti likus 10 minučių iki paskirto laiko. Visi atvykstantieji privalo griežtai laikytis nurodytos tvarkos:

  • atvykti galima tik savo arba Elektrėnų savivaldybės organizuotu transportu;
  • turėti asmens tapatybės dokumentą, telefoną, A4 lapą su užrašytu telefono numeriu, rašiklį;
  • atvažiavus į specialiai paruoštą, užtvertą ir pažymėtą aikštelę, sustoti, nelipti iš automobilio, neatidarinėti langų, kol nebus nurodyta kitaip, gerai matomoje vietoje padėti A4 lapą su užrašytu telefono numeriu;
  • atėjus paciento eilei, karščiavimo klinikos koordinatorius informuos, kada galima išlipi iš mašinos, nukreips į karščiavimo klinikos paciento priėmimo kabinetą.

Dėmesio! Prastai pasijutę jaunesni kaip 18 metų ir vyresni kaip 60 metų gyventojai pirmiausia turi skambinti šeimos gydytojui, kuris įvertins simptomus ir skirs reikiamą gydymą arba nurodys, kur kreiptis toliau. Jei šeimos gydytojas nedirba, prašome gyventojų skambinti bendruoju pagalbos telefonu 112.

Elektrėnų savivaldybės administracijos informacija

II. Mokslo metų pabaiga Elektrėnų savivaldybės bendrojo ugdymo mokyklose

2020-05-19

Elektrėnų savivaldybės bendrojo ugdymo mokyklose 2019–2020 mokslo metais ugdymo procesą baigsime nuotoliniu būdu – toks sprendimas priimtas įvertinus nuotolinio mokymosi vykdymo sėkmingumą, mokinių tėvų (globėjų) apklausų rezultatus ir aptarus atliktus bei laukiančius darbus su bendrojo ugdymo mokyklų vadovais.

Šiuo metu derinami Elektrėnų savivaldybės bendrojo ugdymo mokyklų ugdymo planų pakeitimai, kuriuose aptariami ugdymo proceso ir mokslo metų pabaigimo klausimai.

2019–2020 mokslo metais pasibaigus ugdymo procesui, abiturientams skiriamas pasirengimo brandos egzaminams laikas, trunkantis iki Lietuvos Respublikos švietimo, mokslo ir sporto ministro nustatytos pagrindinės brandos egzaminų sesijos pradžios (2020 m. birželio 22 d.). Mokiniams pasirengimo brandos egzaminams metu, atsižvelgiant į jų mokymosi poreikius, organizuojamos individualios ir / ar grupinės konsultacijos, gali būti taikomos ir kitokios pasirengimo egzaminams formos. Vasaros atostogos skiriamos pasibaigus Lietuvos Respublikos švietimo, mokslo ir sporto ministro nustatytai brandos egzaminų sesijai. Jos trunka iki einamųjų metų rugpjūčio 31 d. Apie priimtus sprendimus mokiniai ir mokinių tėvai (globėjai) bus išsamiai informuoti mokyklų nusistatyta tvarka.

Primename, kad nuo 2020 m. gegužės 18 d. Elektrėnų savivaldybės švietimo įstaigose atnaujintas ugdymas pagal ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo programas ne nuotoliniu būdu.

Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėjas Džeraldas

Related posts