VILNIAUS APSKRITIES / ELEKTRĖNŲ KRAŠTO AKTUALIJOS: NAUJI ŠIUKŠLIŲ KONTEINERIAI, GYVŪNŲ PRIEŽIŪRA # 2020 – 06 – 05

  VILNIAUS APSKRITIES / ELEKTRĖNŲ KRAŠTO AKTUALIJOS 

NAUJI ŠIUKŠLIŲ KONTEINERIAI,

GYVŪNŲ PRIEŽIŪRA

Informacijos šaltinis: www.elektrenai.lt

Portale paskelbta: 2020 – 06 – 05

Aktuali šaltinio informacinė medžiaga: 

I. Informacija Elektrėnų ir Vievio miestų gyventojams

2020-06-05

Elektrėnų savivaldybės administracija baigia įgyvendinti projektą „Komunalinių atliekų tvarkymo sistemos plėtra Elektrėnų savivaldybės teritorijoje“. Jau sumontuotos visos 52 pusiau požeminių konteinerių aikštelės, bet jos dar neperimtos iš tiekėjų ir neperduotos eksploatuoti UAB „Elektrėnų komunalinis ūkis“. Artimiausiomis dienomis bus vykdomi bandomieji konteinerių aptarnavimo darbai ir, jei nebus pastebėta trūkumų, bus pradedama konteinerius eksploatuoti.

Prašome į naujai sumontuotus konteinerius kol kas nemesti jokių atliekų ir nedėti prie konteinerių nereikalingų daiktų. Elektrėnų ir Vievio miestuose prie visų daugiabučių namų dar tebestovi seni buitinių atliekų ir rūšiavimui skirti konteineriai, todėl atliekas prašome mesti į juos. Kai naujieji konteineriai bus paruošti naudoti, informuosime Elektrėnų ir Vievio gyventojus, o senieji konteineriai bus išvežti.

Būkime supratingi, palaikykime miestuose švarą ir tvarką.

 II. Gyventojų dėmesiui

2020-06-03

Elektrėnų savivaldybės administracijos direktoriaus 2013 m. gruodžio 19 d. įsakymu Nr. 03V-1127 patvirtintų Gyvūnų laikymo Elektrėnų savivaldybės teritorijos gyvenamosiose vietovėse taisyklių (toliau – Taisyklės) 6 punkte nurodyta, kad gyvūno laikytojas turi:

* užtikrinti, kad viešosiose vietose, dviejų butų ar daugiabučių namų bendrojo naudojimo patalpose, pvz.: atviruose balkonuose, rūsiuose, koridoriuose, laiptinėse ir kt., gyvūnai nebūtų paliekami be priežiūros ir (ar) laikomi. Gyvūnui priteršus viešoje vietoje, dviejų butų ar daugiabučių namų bendrojo naudojimo patalpose ar kito asmens žemės valdoje, gyvūno laikytojas nedelsiant turi surinkti gyvūnų ekskrementus ar kitus gyvūno paliktus teršalus;

* užtikrinti, kad jo laikomi gyvūnai nekeltų grėsmės žmonių, kitų gyvūnų gyvybei, sveikatai ar turtui;

* užtikrinti, kad gyvūnai nekeltų triukšmo, netrikdytų žmonių ramybės ir viešosios rimties;

* nepažeisti kitų asmenų teisių ir teisėtų interesų.

Taisyklių 10.28 punkte nurodyta, kad draudžiama šerti bepriežiūrius, bešeimininkius, laukinius gyvūnus viešose vietose, bendrojo naudojimo vietose ar patalpose, daugiabučių namų balkonuose, mėtant maistą, jo likučius iš balkonų, per langus ar panašiai. Laukinius paukščius, išskyrus balandžius ir varninius paukščius, galima lesinti žiemą, jei tam tikslui įrengiamos ir prižiūrimos lesyklos.

Elektrėnų savivaldybės tarybos 2012 m. birželio 27 d. sprendimu Nr. TS-197 patvirtintų Elektrėnų savivaldybės miestų ir kitų gyvenamųjų vietovių tvarkos ir švaros taisyklių 21.18 punkte nurodyta, kad draudžiama šiukšlinti bendrojo naudojimo teritorijose.

Su Gyvūnų laikymo Elektrėnų savivaldybės teritorijos gyvenamosiose vietovėse taisyklėmis ir Elektrėnų savivaldybės miestų ir kitų gyvenamųjų vietovių tvarkos ir švaros taisyklėmis galima susipažinti Elektrėnų savivaldybės interneto svetainėje www.elektrenai.lt /Teisinė informacija/Viešoji tvarka.

Už Lietuvos Respublikos gyvūnų gerovės ir apsaugos įstatymo ir kitų gyvūnų gerovės ir apsaugos, atskirų rūšių gyvūnų ženklinimo ir registravimo reikalavimus reglamentuojančių teisės aktų ir Gyvūnų laikymo Elektrėnų savivaldybės teritorijos gyvenamosiose vietovėse taisyklių pažeidimus pagal Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekso 346 straipsnį numatomos baudos nuo įspėjimo iki 2300 eurų, už Elektrėnų savivaldybės miestų ir kitų gyvenamųjų vietovių tvarkos ir švaros taisyklių pažeidimus pagal Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekso 366 straipsnį numatomos baudos nuo įspėjimo iki 600 eurų.

Prašome gyventojų laikytis nustatytų reikalavimų ir nepažeisti teisės aktų.

Teisės ir personalo administravimo skyrius

Related posts