BŪTIS: DISKUSIJOS # ANDRIAUS ŠIMKAUS PUSLAPIS III APIE PATRIOTIZMĄ # 2020 – 09 – 24

BŪTIS: DISKUSIJOS

ANDRIAUS ŠIMKAUS

III

 APIE PATRIOTIZMĄ

2020 – 09 – 24

Sveiki,

noriu pasidalinti pastebėjimu.

Šiandien sukanka metai, kai 2019 m. rugsėjo 24d. Jungtinių Tautų Generalinėje Asamblėjoje JAV Prezidentas Donaldas Džonas Trampas pasakė kalbą.

(Ištrauka)

„Tiesa yra paprasta: jei norite laisvės, didžiuokitės savo šalimi. Jei norite demokratijos, išlaikykite savo suverenumą. Ir jei norite taikos, mylėkite savo tautą. Išmintingiems lyderiams jų žmonių ir tautos gėris visuomet yra svarbiausias. Ateitis nepriklauso globalistams, ateitis priklauso patriotams. Ateitis priklauso suverenioms ir nepriklausomoms valstybėms, kurios gina savo piliečius, gerbia savo kaimynus ir gerbia skirtumus, kurie kiekvieną šalį daro ypatinga ir unikalia“.

https://www.whitehouse.gov/briefings-statements/remarks-president-trump-74th-session-united-nations-general-assembly/

Tuo tarpu XVIII a. gyvenęs Samuelis Džonsonas ((1709-1784) – anglų leksikografas, rašytojas, poetas, eseistas, moralistas, literatūros kritikas, biografas, redaktorius) išsakė mintį: ,,Patriotizmas – paskutinis niekšo prieglobstis“.

https://lt.wikiquote.org/wiki/Samuelis_D%C5%BEonsonas

Įdomu, kokius patriotus JAV Prezidentas turėjo galvoje sakydamas, kad ,,ateitis priklauso patriotams“. Ir kodėl S. Džonsonas taip apibūdino patriotizmą. Ką jis iš tikrųjų norėjo pasakyti? Kodėl tokia prieštara?

Atsakymų, galbūt, toli ieškoti ir nereikia… Apsidairykime, pasvarstykime…

Geros dienos,

Andrius 

Related posts