BŪTIS: VILNIAUS APSKRITIES / ELEKTRĖNŲ KRAŠTO AKTUALIJOS  # WWW.DIRST.LT PUSLAPIS <53> DIRST: APIE MOBILŲJĮ COVID-19 PATIKROS PUNKTĄ # 2020 – 10 – 28

BŪTIS: VILNIAUS APSKRITIES / ELEKTRĖNŲ KRAŠTO AKTUALIJOS 

53

DIRST: APIE MOBILŲJĮ COVID-19

PATIKROS PUNKTĄ

Informacijos šaltinis: www.elektrenai.lt 

Portale paskelbta: 2020 -10 – 28

Aktuali šaltinio informacinė medžiaga: 

MOBILUS COVID-19 PATIKROS PUNKTAS PRADEDA VEIKLĄ ELEKTRĖNUOSE

2020-10-27

Spalio 28 d. (trečiadienį) 9 val. Elektrėnuose pradeda veikti mobilus COVID-19 patikros punktas, kuriame savivaldybės gyventojams bus imami mėginiai koronavirusui nustatyti. Punktas įkurtas aikštelėje (Draugystės g. 20 A, Elektrėnai) tarp Elektrėnų sporto centro ir ledo arenos. Punkto darbo laikas: pirmadieniais, trečiadieniais ir penktadieniais nuo 9 iki 13 val.

Kas gali tirtis? Punkte ėminius tyrimams galės duoti asmenys, kuriems pasireiškė bent vienas iš koronavirusui būdingų simptomų – staiga pradėjus karščiuoti, kosėti, prasidėjus dusuliui, taip pat jei 14 dienų laikotarpiu iki simptomų pradžios keliavo bet kurioje užsienio šalyje ar po sąlyčio su patvirtintu ar tikėtinu COVID-19 (koronaviruso infekcijos) ligos atveju. Ėminius punktuose galės duoti tik gavusieji konsultanto siuntimą.

Kur kreiptis? Norint duoti ėminius pirmiausia būtina kreiptis telefonu 1808. Sprendimą dėl siuntimo tirtis pagal pateiktą informaciją priims karštosios linijos konsultantas. Jei žmogų bus nuspręsta tirti, jis konsultantui turės pateikti vardą, pavardę, asmens kodą, mobiliojo telefono numerį, taip pat nurodyti savivaldybę, iš kurios skambina.

Transportas. Į mobilų punktą asmenys gali atvykti asmenine transporto priemone patys ar būti atvežami kito žmogaus. Į mobilų patikros punktą negalima vykti taksi automobiliu ar viešuoju transportu.

Ką turėti? Tikrintis atvykęs žmogus turi turėti asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą ir A4 formato popieriaus lapą su užrašytu mobiliojo telefono numeriu, kurį, atvykus į mobilų punktą, reikės padėti koordinatoriaus nurodytoje vietoje automobilio salone. Šiuo numeriu bus susisiekiama ir sutikrinami atvykusio žmogaus duomenys.

Kaip elgtis? Atvykus į mobilų patikros punktą, neleidžiama išlipti iš automobilio ir atidaryti lango, kol nebus nurodyta kitaip – jiems bus paaiškinta, kaip vyks tepinėlio paėmimo procedūra. Atlikus tyrimą, žmogus turės važiuoti į namus, izoliuotis ir laukti tyrimo rezultato. Nustačius poreikį pacientą gydyti ligoninėje, bus kviečiama greitoji medicinos pagalba, asmuo bus transportuojamas į ligoninę.

Related posts