BŪTIS: PAMĄSTYMAI  # ANDRIAUS ŠIMKAUS PUSLAPIS <37> DIRST: APIE COVID – 19 PANDEMIJĄ # 2020 – 12 – 04

BŪTIS: PAMĄSTYMAI 

ANDRIAUS ŠIMKAUS

37

DIRST: APIE COVID – 19 PANDEMIJĄ

ANDRIUS ŠIMKUS, www.dirst.lt

2020 – 12 – 04

Sveiki, pasidomėjau mirčių statistika Lietuvoje per šiuos 2020 metus.

Kol kas ji iki spalio mėnesio. Bet tam tikras išvadas galima padaryti. Pamačiau, kad per mėnesį mirštamumas nuo įvairių ligų ir negandų – apie 3200 per mėnesį.

Pasižiūrėjau 2019 m. statistiką. Skaičiai panašūs, tik išsiskiria sausis – 4062 mirtys. (didesnis mirtingumas susijęs su širdies kraujotakos ligomis).

Šiais metais statistikoje figūruoja ir ,,baisioji“ liga COVID-19 (iki spalio vid. 10 per mėn.), kuri konkuruoja tik su transporto įvykiuose žuvusiais (apie 15 per mėn.), nuo apsinuodijimo alkoholiu mirusiais (apie 5 per mėn.), paskendusiais (apie 13 per mėn.). O giltinei ir toliau labiausiai pasitarnauja kraujotakos sistemos, išeminės širdies ligos, infarktai, insultai..(apie 2500 per mėn.).

Savo garbaus amžiaus sulaukusiems tėvams patariu mažiau, o galbūt ir visai nežiūrėti bei neklausyti televizijos / radijo žinių, per kurias nuolat skelbiama tik vienos ligos gąsdinanti užsikrėtimo ir mirčių statistika. Patariu daugiau judėti, kvėpuoti grynu oru it tuo sustiprinti savo imunitetą.

Dažnai paskambinu, pasikalbame, pajuokaujame. Žinome nuo seno, kad grynas oras ir teigiamos emocijos virusus žudo efektyviausiai. Neprošal įsisukus į pledą išgerti ir žolelių arbatos su medumi… 

Pridedu šaltinį: 

STATISTIKA

Būkime sveiki,

Andrius 

 

 

Related posts