BŪTIS: VILNIAUS APSKRITIES / ELEKTRĖNŲ KRAŠTO AKTUALIJOS  # WWW.DIRST.LT PUSLAPIS <120> DIRST: APIE UAB „KIETAVIŠKIŲ GAUSA“ # 2020 – 12 – 11

BŪTIS: VILNIAUS APSKRITIES / ELEKTRĖNŲ KRAŠTO AKTUALIJOS 

120

DIRST: APIE UAB „KIETAVIŠKIŲ GAUSA“

Informacijos šaltinis: www.elektrenai.lt 

Portale paskelbta: 2020 -12 – 11

Aktuali šaltinio informacinė medžiaga: 

UAB „KIETAVIŠKIŲ GAUSA“ ĮMONIŲ PAVADINIMŲ KONKURSO „30 METŲ SU LIETUVIŲ KALBA“ DEŠIMTUKE!

2020-12-11

Valstybinė kalbos inspekcija bendradarbiaudama su LRT, Lietuvos pramonininkų konfederacija, Kultūros ministerija organizavo įmonių pavadinimų konkursą „30 metų su lietuvių kalba“. Tikslas – kelti lietuvių kalbos prestižą, viešai pagerbti įmonių vadovus, kurie per visus Nepriklausomybės metus išsaugojo lietuviškus pavadinimus ir parodė, kad mūsų kalbos žodžiai nebuvo ir nėra kliūtis veiklai.

Iš Registrų centro sąrašo buvo atrinkta penkiasdešimt 1990 ir 1991 metais su lietuviškais pavadinimais registruotų įmonių, kurios sėkmingai veikia iki šių dienų. Renkant buvo svarbu, kad juridinio asmens simbolinis pavadinimas atitiktų bendrinės lietuvių kalbos normas, nebūtų dirbtinis žodis, jo nesudarytų skaitmenys, raidinės santrumpos, nebūtų valstybės, savivaldybės įmonės, klubo, asociacijos, viešosios įstaigos, draugijos, sodininkų bendrijos, individualios įmonės pavadinimas. Vertintas ir įmonės veiklos žinomumas (prekės ir paslaugos reklamuojamos interneto žiniasklaidoje, svetainėse, socialiniuose tinkluose).

Balsuoti buvo galima LRT.lt portale ir Lietuvos pramonininkų konfederacijos svetainėje. Iš šio sąrašo išrinkta 10 pavadinimų, kurie sulaukė didžiausio skaitytojų dėmesio.

Iš viso LRT.lt portale ir Lietuvos pramonininkų konfederacijos svetainėje www.lpk.lt balsavo 4455 lankytojai: „Alauša“ (1238 balsai), „Genys“ (744), „Margi raštai“ (424), „Sakalas“ (322), „Stikliai“ (245), „Mintis“ (224), „Švenčionių gėlės“ (189), „Kulniukas“ (188), „Švenčionių vaistažolės“ (180), „Kietaviškių gausa“ (165).

Šių įmonių, įsikūrusių Vilniuje, Kaune, Utenoje, Švenčionyse ir Elektrėnuose, veikla labai įvairi: šaldymo sistemų projektavimas, diegimas ir rekonstravimas, prekyba gėrimais ir maisto produktais, gėlėmis ir dekoratyviniais augalais, knygų leidyba, apgyvendinimo, maitinimo paslaugos, renginių organizavimas, vaistažolių arbatos gamyba, daržovių auginimas, prekyba degalais. Jose įdarbinta nuo 3 iki 250 darbuotojų.
Sveikiname Elektrėnų savivaldybėje veikiančią UAB „Kietaviškių gausa“ dėkodami už pagarbą gimtajai kalbai, jos puoselėjimą bei sklaidą!

Planuojama apdovanojimus įteikti Valdovų rūmuose kitais metais.

Vyriausioji specialistė kalbos tvarkytoja Rima Moškienė

Related posts