BŪTIS: PAMĄSTYMAI / KRITIŠKAS DIRSTELĖJIMAS # ANDRIAUS ŠIMKAUS PUSLAPIS <58> DIRST: APIE VAKCINACIJĄ NUO KORONAVIRUSO # 2020 – 12 – 29

BŪTIS: PAMĄSTYMAI / KRITIŠKAS DIRSTELĖJIMAS

ANDRIAUS ŠIMKAUS

58

DIRST: APIE VAKCINACIJĄ NUO KORONAVIRUSO

ANDRIUS ŠIMKUS, www.dirst.lt

2020 – 12 – 29

ANTIVAKSERIŲ PREZIDENTAS – DIKTATORIUS BE KAUKĖS

Na ir įžūlus neteisėtai išrinktas Baltarusijos prezidentas A. Lukašenka pareiškė, kad nesiskiepys. (ŠALTINIS)

…Daugelis prisimename begemotą, kuris bijojo skiepų.

„Aš nesivakcinuosiu, nesiskiepysiu“, – lankydamas vieną vaikų ligoninę Minske sakė A. Lukašenka.

Negana to, tai dar pasakė, jog šalyje nuo koronavirusinės infekcijos COVID-19 planuojama paskiepyti tik 1,2 mln. žmonių.

„Galbūt ir 2 mln., jeigu žmonės bus tam nusiteikę“, – pridūrė diktatorius.

Baltarusijoje yra apie 10 mln. gyventojų. Klausimas, ką daryti likusiems 8 mln., kuriems neplanuojama vakcinų užpirkti? Kas apgins jų teises?

Bet, nors ir keista, o ir iš diktatoriaus to negalėtum niekaip tikėtis, šis pasakė: ,,Norite vakcinuotis, prašau, sudarysime visiems galimybes“, ir dar pridėjo, jog ,, vakciną planuojame pasirinkti pagal galimumą ( gamintojo atžvilgiu)“.

„Pirmiausia, bus skiepijama rusiška vakcina, kurią Baltarusija planuoja įsigyti ir gaminti vidaus įmonėse. Taip pat bus galimybė pasiskiepyti kitų šalių ir gamintojų vakcinomis. Tai padės jums nustatyti, kuri vakcina yra efektyviausia. „Kad nekritikuotumėte“, – sakė Baltarusijos vadovas. – Ir niekas nežino, kuri vakcina yra geresnė šiandien. Mes planuojame 5-6 vakcinas. Priklausomai nuo to, kaip sutariame. Dabar tai yra didelis trūkumas“, – dėstė A. Lukašenka.

Baltarusijos vadovas vadino save „skeptiku“. Jo nuomone, „įprastu gyvenimo būdu“ žmogus turi pakankamai imuniteto atsispirti infekcijai.

Baltarusijos sveikatos apsaugos ministerija gruodžio 21 dieną suteikė leidimą „Sputinik“ vakcinos platinimui šalyje, bei planuoja skiepyti gyventojus dar 5–6 gamintojų vakcinomis.

ŠALTINIS 1

ŠALTINIS 2

ŠALTINIS 3

Štai komentaras, atsiradęs po vienu iš straipsniu apie Baltarusijos diktatoriaus akibrokštą skiepų atžvilgiu:

Iš tikrųjų,  nuostabą keliantis komentaras. Ir kaip tokių atsiranda ten, kur šventai laikomasi Konstitucijos, paisoma žmogaus teisių…

Galime tik pasidžiaugti, kad pas mus jau skiepijama norinčius, tikėtina, gana saugia vakcina:

2020 m. – kaip apsisaugoti nuo koronaviruso!

2021 m. – kaip išvengti, tikėtina, gana saugių skiepų!?

2022 m. – kaip pabėgti nuo paskiepytųjų!?

Geros visiems sveikatos ir ramybės,

Andrius

Related posts