BŪTIS: IŠMINTIS # ROMUALDO ČERNECKIO PUSLAPIS <20/131> PATIKO! # 2021 – 01 – 15

BŪTIS: IŠMINTIS

PATIKO!

ROMUALDO ČERNECKIO

 20 / 131

Patikęs komentaras www.delfi.lt

ROMUALDAS ČERNECKIS, www.dirst.lt 

2021 – 01 – 15

Apie vakcinavimą

Šis komentaras (neredaguotas) man patiko, kadangi jis atspindi realią situaciją. 

“Gediminas Gemskis Siūlau šalinti 14.01.2021 15:09:23

2021-01-10 delfi.lt ir kitoms šalies žiniasklaidos priemonėms išsiunčiau savo straipsnio tekstą ,,COVID-19 SKIEPAI: IŠSIGELBĖJIMAS AR PAVOJUS SVEIKATAI?“ su prašymu jį paskelbti. Mano žiniomis, delfi.lt ir kitos žiniasklaidos priemonės šio straipsnio nepaskelbė. Ar pastebėjote, kad nėra covid-19 skiepus kritikuojančių straipsnių šalies žiniasklaidos portaluose?

Manau, delfi.lt ir kitos žiniasklaidos priemonės yra neobjektyvios, tendencingos, šališkos, pažeidžiančios žodžio laisvės ir demokratijos principus, todėl jų informaciją būtina vertinti kritiškai, jos nekelia pasitikėjimo, nuslepia ir nutyli svarbią informaciją.

Lietuvos Respublikos Konstitucijos 25 str. skelbia: „Žmogus turi teisę turėti savo įsitikinimus ir juos laisvai reikšti. Žmogui neturi būti kliudoma skleisti informaciją bei idėjas“. Šiuo straipsniu įtvirtinta žodžio ir minties laisvė. Tačiau šią minties ir žodžio laisvę varžo tiek žiniasklaidos priemonės (neskelbdamos nepatogios informacijos), tiek kai kurie ,,Facebook’’ vartotojai, kurie melagingai skundžia ..Facebook’’ administracijai dėl jiems nepatinkančių teisėtų komentarų.

Apolitiškoje visuomenėje mintis ir žodis tampa valstybiškai menkaverčiai. Covid-19 skiepai yra jautri tema, ji kursto visuomenėje aistras.

Susipažinus su internete esančia informacija, galima susimąstyti dėl covid-19 skiepų rizikų ir dėl ,,Pfizer’’ kompanijos reputacijos.

 Prieš skiepijantis vertėtų prisiminti išmintingą lietuvių liaudies patarlę: devynis kartus pamatuok, o dešimtą kirpk. Todėl prieš darant šį sprendimą, raginu Jus gerai pasidomėti internete apie ,,Pfizer’’ kompaniją, jos sukurtas vakcinas, jų šalutinį poveikį ir t.t. Panašu, ,,Pfizer’’ atsakingi asmenys ,,pamiršo’’ prisiimti teisinę atsakomybę už savo skiepus ir įvertinti visas galimas grėsmes. Jeigu po ,,Pfizer’’ skiepų Jums ar Jūsų artimiesiems pablogės sveikata ar neduok Dieve numirsite, tai ,,Pfizer’’ kompanija liks ,,švari’’ ir Jūs galėsite bylinėtis su savo valstybe ir reikalauti atlyginti žalą iš valstybės biudžeto.

Tačiau kas iš to žalos atlyginimo, jeigu žmogus numirtų? Farmacininkai ieško neprotingų ir naivių žmonių, pelną nori imti, o už vakcinų šalutinį poveikį atsakomybės neprisiima.

Manau, šios covid-19 vakcinos yra nesaugios ir gerai nepatikrintos, todėl negalima rizikuoti savo ir savo artimųjų sveikata. Jeigu covid-19 vakcinos bus gerai patikrintos ir saugios, o tam reikia pakankamai daug laiko, tada būtų galima skiepytis.

Blogiausia, kad neturint galimybių (laboratorijos tyrimų) neįmanoma patikrinti vakcinos saugumo. Farmacininkai ant covid-19 vakcinų notacijų gali prirašyti bet ką, meluoti. Tik vakcinai esant žmonių organizme praėjus daugiau laiko galima spręsti apie jos saugumą, o jos gerai neišbandžius žmonės virsta ,,badomaisiais triušais“ ir gali sulaukti bet kokių nežinomų vakcinų neigiamų pasekmių, nuo kurių gali pablogėti žmonių sveikata.

Niekas nežino vakcinų efektyvumo, ji gali nesuveikti prieš covid-19 atmainas. Niekas nežino kiek ji galios, gal ji skirta kokiems 3 ar 6 mėnesiams? O toliau vėl ir vėl daug kartų skiepytis?”

 

Related posts