BŪTIS: IŠMINTIS / KŪRYBA # ROMUALDO ČERNECKIO PUSLAPIS <24/135> ČIPOLINAS IR DIRSČIUKAS XLIX # 2021 – 01 – 17

 BŪTIS: IŠMINTIS / KŪRYBA

ROMUALDO ČERNECKIO

24 / 135

ČIPOLINAS IR DIRSČIUKAS

XLIX

2021 – 01 – 17

Č.:

– Sveikas.

D.: 

– Laba diena. 

Č.:

 – Kaip leidi laiką?

D.:

 – Su sūnumi Tomu džiaugiamės Baltojo Metalinio Jaučio žiema. Vakar ir šiandien gerokai pašalo: oro temperatūrą Vievyje – apie -18° C. 

Č.: 

 – Jums gerai?

D.:

 – Nesiskundžiame.

Č.:

 – Kaip vertini kovos su COVID – 19 efektyvumą? 

D.: 

 – Kol kas tematau bejėgiškumo apraiškas. Koronavirusas pasaulyje neslopsta, o siekis kad ir Lietuvoje teikti realios padėties neatitinkančius skaičius apgailėtinas. Juk oficialiai paskelbta, jog gausėja įvairiausių greitesnių ir pavojingesnių COVID – 19 štamų. Ir visokie biurokratai tikisi apgaule, visokiais triukais juos įveikti?..

Č.: 

 – Ką manai apie įvykius Jungtinėse Amerikos Valstijose?

D.: 

 – JAV žūtbūtinai susikibo dvi galingos imperialistinės jėgos: transnacionalinės korporacijos bei nacionalistinės interesų grupės. Strateginis jų tikslas tas pats –  sėkminas principo „AMERIKA – AUKŠČIAU VISKO!“ įgyvendinimas, o  taktika skirtinga: trumpistams labiau rūpėjo vidinės šalies aktualijos, o baidenistai vėl norės įsiviešpatauti geopolitinėje erdvėje. Bet pasaulyje padėtis jau pakitusi, kadangi akivaizdžiai stiprėja daugiapoliariškumas, kur vis aktyviau reiškiasi Kinija ir Rusija. Artimu laiku demokratams teks kovoti dviem frontais: šalyje – su trampistais, pasaulyje – su Kinija bei Rusija bei jas palaikančiomis jėgomis. 

Kita vertus, puikiai prisimenu, kaip buvo sugriauta Tarybų Sąjunga. Ir man išsirutuliuoja mintis: ar dabartinis chaosas JAV – ne analogas aniems rūstiems 1991 metams, kadangi panašumų nemažai.

Žinoma, į tai teatsakys netolima ateitis. Tad stebiu įvykius toje šaly ir, be to,  bandau nuspėti  šiandieninio geopolitinio vyksmo galimus padarinius… 

Tiesa, ar tau nenusibodo tokia mūsų bendravimo forma?

Č.:

 – Ne. Iki!

D.:

  Iki!  

Su ČIPOLINU kalbėjosi ROMUALDAS ČERNECKIS, www.dirst.lt

Vievis, 2021 – 01 – 17

Related posts