BŪTIS: VILNIAUS APSKRITIES/ELEKTRĖNŲ KRAŠTO AKTUALIJOS  # WWW.DIRST.LT PUSLAPIS <69/222> ELEKTRĖNŲ SAVIVALDYBĖS TARYBOS PRIIMTŲ SPRENDIMŲ IŠRAŠAI # 2021 – 02 – 04

BŪTIS: VILNIAUS APSKRITIES/ELEKTRĖNŲ KRAŠTO AKTUALIJOS 

ELEKTRĖNŲ SAVIVALDYBĖS

TARYBOS

PRIIMTŲ SPRENDIMŲ IŠRAŠAI

2021 – 02 – 04

Informacijos šaltinis: www.elektrenai.lt

Aktuali šaltinio informacinė medžiaga: 

TARYBOS POSĖDYJE PRIIMTI SPRENDIMAI

2021-02-03

2021-01-27 vyko Elektrėnų savivaldybės tarybos posėdis. Posėdyje priimti sprendimai:

Elektrėnų savivaldybės administracijos direktorius Gediminas Ratkevičius informavo tarybą apie 2020 metų tarybos sprendimų vykdymą. 2020 m. Elektrėnų savivaldybės tarybai svarstyti buvo pateikti 305 sprendimų projektai, priimti 297 sprendimai, iš jų įvykdyti 205, vykdomi 28, nuolat vykdomi 63, neįvykdytas 1. Neįvykdytas 2020 m. rugpjūčio 26 d. sprendimas Nr. VI.TS–196 „Dėl negyvenamųjų patalpų Rungos g. 8 Elektrėnuose nuomos teisių ir pareigų perleidimo“ dėl kitos šalies atsisakymo pasirašyti sutartį.

Taryba patvirtino Elektrėnų savivaldybės 2021–2023 metų strateginį veiklos planą, kuris susietas su programiniu biudžetu, ir numatyta savivaldybės veikla ateinantiems trejiems metams.

(…)

Taryba patvirtino Elektrėnų savivaldybės bendrojo ugdymo mokyklų tinklo pertvarkos 2021–2025 metų bendrojo planą. Darbo grupė išanalizavo Elektrėnų savivaldybės švietimo įstaigų situaciją, pertvarkos galimybes ir pateikė išvadas bei siūlymus.

Patvirtinta Elektrėnų savivaldybės visuomenės sveikatos stebėsenos 2019 metų ataskaita. Savivaldybių visuomenės sveikatos stebėseną vykdo visuomenės sveikatos biurai, kurie renka, kaupia savivaldybės visuomenės sveikatos rodiklių duomenis, vertina ir analizuoja jų pokyčius ir kasmet rengia ataskaitos projektus.

Patvirtintos socialinės globos kainos Elektrėnų savivaldybės socialinės globos įstaigose. Kainos skaičiuojamos pagal 2020 m. patirtas išlaidas, patvirtintas kainų didėjimo tendencijas ir paslaugų gavėjų skaičių, t. y. vienam asmeniui patirtas išlaidas.

Nuspręsta nustatyti maksimalius vieno mėnesio ilgalaikės ir trumpalaikės socialinės globos išlaidų finansavimo iš savivaldybės ar valstybės biudžetų dydžius Elektrėnų savivaldybės senyvo amžiaus asmenims, socialinės rizikos asmenims ir suaugusiems asmenims su negalia – 18 bazinių išmokų; senyvo amžiaus asmenims ir suaugusiems su sunkia negalia – 18 bazinių socialinių išmokų; likusiems be tėvų globos ir socialinės rizikos vaikams – 31 bazinės socialinės išmokos; vaikams ir jaunuoliams (asmenims iki 29 m. amžiaus) su negalia – 18 bazinių socialinių išmokų; vaikams ir jaunuoliams (asmenims iki 29 m. amžiaus) su sunkia negalia – 18 bazinių socialinių išmokų.

Suteikti Juodelių gatvės Juodelių ir Ąžuolinės kaimuose bei Pievaičių gatvės Vilkiškių kaime ir Pievaičių viensėdyje pavadinimai.

Iš dalies pakeistos Elektrėnų savivaldybės komunalinių atliekų tvarkymo taisyklės. Pusiau požeminių antrinių žaliavų konteinerių tūris didesnis nei anksčiau eksploatuojamų, todėl atliekas tvarkantis operatorius konteinerius ištuštinti turi ne rečiau kaip 1 kartą per mėnesį, o pripildžius 80 proc. – ir dažniau. Buityje susidarančias didelių gabaritų komunalines atliekas (baldus, langus, duris, kilimus, talpas ir kt.) draudžiama mesti į mišrių komunalinių atliekų ar pakuočių atliekų bei kitų antrinių žaliavų konteinerius ar palikti šalia jų savivaldybės operatoriaus tam nenustatytomis dienomis.

Nuspręsta patvirtinti, kad savivaldybės infrastruktūra, kuri yra nurodyta kaip prioritetinė strateginiame savivaldybės veiklos plane, nuo strateginio savivaldybės veiklos plano patvirtinimo tarybos sprendimu dienos atitinka savivaldybės infrastruktūros pripažinimo prioritetine kriterijus ir yra laikoma prioritetine savivaldybės infrastruktūra, taip pat nustatyti kriterijai, kuriais vadovaujantis savivaldybės infrastruktūra būtų pripažinta prioritetine.

Taryba skyrė Elektrėnų savivaldybės administraciją savivaldybės infrastruktūros plėtros organizatore.

Nuspręsta patvirtinti Elektrėnų savivaldybės infrastruktūros plėtros įmokos tarifus: socialinės savivaldybės infrastruktūros plėtros įmokos tarifą, taikomą gyvenamiesiems ir negyvenamiesiems pastatams savivaldybės miestuose, – 1 Eur už kvadratinį metrą, o visoje teritorijoje, išskyrus miestus, – 2 Eur už kvadratinį metrą, nustatyta, kad inžinerinės savivaldybės infrastruktūros plėtrai įmokos tarifas – 0 Eur. Patvirtintas Elektrėnų savivaldybės infrastruktūros plėtros įmokos mokėjimo ir atleidimo nuo jos mokėjimo tvarkos aprašas. Sprendimas parengtas pakeitus Lietuvos Respublikos savivaldybių infrastruktūros plėtros įstatymą.

Taryba patvirtino Elektrėnų savivaldybės infrastruktūros plėtros rėmimo programos komisijos sudėtį ir darbo reglamentą. Sprendimas parengtas pakeitus Lietuvos Respublikos savivaldybių infrastruktūros plėtros įstatymą.

Nuspręsta pakeisti Butų ir kitų patalpų savininkų bendrijų valdymo organų, jungtinės veiklos sutartimi įgaliotų asmenų ir Elektrėnų savivaldybės administracijos direktoriaus įsakymu paskirtų bendrojo naudojimo objektų administratorių veiklos, susijusios su įstatymų ir kitų teisės aktų jiems priskirtų funkcijų vykdymu, priežiūros ir kontrolės taisyklių 13, 14 punktus ir Taisyklių priedą nauja redakcija. Sprendimas parengtas atsižvelgiant į teisės aktų pakeitimus.

Taryba paskirstė Kelių priežiūros ir plėtros programos lėšas: 58 proc. lėšų skirta kapitalo investicijoms į vietinės reikšmės kelių (gatvių) tiesimą, rekonstravimą ir kapitalinį remontą, 38 proc. lėšų skirta einamiesiems tikslams ir paskirstyta seniūnijoms, 4 proc. lėšų – vietinės reikšmės kelių teisinei registracijai.

Nuspręsta perduoti panaudos pagrindais 5 metams asociacijai Žebertonių bendruomenei savivaldybei nuosavybės teise priklausančias negyvenamąsias patalpas, esančias Mokyklos g. 5 Žebertonių k. Elektrėnų sav., Žebertonių bendruomenės veiklai vykdyti.

Elektrėnų savivaldybės tarybos sprendimai ir sprendimų projektai skelbiami www.elektrenai.lt (Taryba, Tarybos sprendimų projektai, Tarybos sprendimai).

Tarybos ir mero sekretoriatas   

Related posts