BŪTIS: IŠMINTIS / KŪRYBA # JERONIMO LAUCIAUS PUSLAPIS <11/55> FORTŪNOS ENERGETINIS RECEPTAS (2021 M. VASARIO 8 – 14 D.) # 2021 – 02 – 07

 BŪTIS: IŠMINTIS / KŪRYBA

JERONIMO LAUCIAUS 

 11/ 55

JERONIMAS LAUCIUS, visada Jums linkintis FORTŪNIŠKOS gyvenimo meilės ir sėkmės rašytojas pozityvistas, individualių energetinių seminarų lektorius, 

2021 – 02 – 07

FORTŪNOS ENERGETINIS RECEPTAS

( 2021 M. VASARIO 8 – 14 D.)

Šį kartą Fortūna pasiūlė pasidalinti mintimis apie nerimą, kuris pandemijos metu mums  tapo išbandymu, kaip esame pasiruošę priimti naujus pokyčius, kaip prisitaikyti prie esamų sąlygų, kaip išlikti stipriais ir energingais.

Mes keičiamės be paliovos, nuolat prisitaikome prie pasikeitusių gyvenimo sąlygų, laikmečio, prie savo dvasinių, fiziologinių pokyčių, mainomės veikiami išorinių ir vidinių veiksnių.

Tai nuolatinis procesas, toks gyvenimo dėsnis. Mes geriau ar blogiau prisitaikome prie tų pakitimų, tad daugiau ar mažiau jaučiamės laimingi.

Pandemija – tai ne vienas iš nuolatinių pokyčių, o staigus šuolis, reikalaujantis didelio emocinio, fizinio, visų žmogaus energetinių galių atradimo ir panaudojimo.

Deja, daugelis į tai nesureaguoja ir patiria energijos, sveikatingumo praradimą.

Juk tam, kad įveikti tuos su pandemija atsiradusius sunkumus, reikia būti ne tik tokiais pačiais energingais ir stipriais kaip buvome anksčiau, bet dabar turime atrasti savyje dar daugiau jėgų, dvasinės stiprybės, net išminties.

Pandemija kiekvienam iš mūsų tarsi pati pasako: nori išlikti, kad įveiktum visus sunkumus – turi keistis.

Pirmiausia, pagal psichologinę aksiomą, kur dėmesys – ten ir energija, būtina pakeisti prioritetus, visą dėmesį skirti esamų situacijų, savo galimybių, savo mąstymo, savo požiūrio į gyvenimą analizei.

Verta prisiminti principą: „Nekeisk to, ko negali pakeisti, duok, Dieve, ryžto, kad pakeisčiau tai, ką galiu pakeisti“.

Vesdamas individualius užsiėmimus įsitikinau, kad tai nėra paprasta, nes trukdo stereotipinis mąstymas, emocinis pasyvumas. Kai kas mano, kad jie jau pasikeitė, nes tapo labiau nuliūdę, nusivylę, nerimastingi ir t.t.

Būtent keistis ir reikia tam, kad įveikti nerimą, liūdesį, nepasitikėjimą savimi.

Netikrumą sukėlusios priežastys yra individualios, tačiau yra ir daug bendrų. Su šia problema kovoja viso pasaulio psichologai, gydytojai, farmacininkai, bet mažiausiai, ko gero, tie, kuriems labiausiai reikėtų tai daryti.

Neramumas – tai tarsi akmenų pilnas maišas, kurį turi nunešti į kitą vietą. Jį galima tempti žeme, galima ant pečių užsikelti, galima sugalvoti vežti karučiais.

Galima maišą kuriam laikui palikti, o pačiam tuo metu pasivaikščioti po parką, pailsėti. Tada, pasidžiaugus parko ramybe, pasidaro ne tik lengviau, bet kartais gali ateiti ir visai netikėtos, sėkmę lemiančios mintys…

O gal tų akmenų visai ir tampyti nereikia, gal jais geriau išgrįsti sodo takelį…

P.S. Plačiau www.tryszvaigzdutes.lt, skyrelis NERIMAS – (NE)MANO PALYDOVAS, apie tai vasario 19 d. 15 val. kalbėsimės seminaro metu.

PRISIJUNGTI:

Join Zoom Meeting

https://us02web.zoom.us/j/87298519905?pwd=Q2FURmkyWG5SWjF3VGc0b2VLR2RCZz09

Galite paskambinti ir prieš, ir po seminaro tel. 8 687 75147, užsisakyti individualų pokalbį-seminarą nuotoliniu būdu, parašyti el. p. JeronimasL@gmail.com 

Related posts