BŪTIS: VILNIAUS APSKRITIES/ELEKTRĖNŲ KRAŠTO AKTUALIJOS # WWW.DIRST.LT P.<570/721> DIRST: DĖL PUSIAU POŽEMINIŲ KONTEINERIŲ # 2021 – 08 – 22

 BŪTIS: VILNIAUS APSKRITIES/ELEKTRĖNŲ KRAŠTO AKTUALIJOS 

570/721 

DIRST: DĖL PUSIAU

POŽEMINIŲ KONTEINERIŲ

2021 – 08 – 22

Informacijos šaltiniai: www.elektrenai.lt,   

Aktuali šaltinio informacinė medžiaga: 

INFORMACIJA DĖL PUSIAU POŽEMINIŲ KONTEINERIŲ GEDIMŲ IR JŲ NAUDOJIMO TVARKOS

2021-08-19

Elektrėnų savivaldybės administracija, reaguodama į gyventojų pastabas dėl naujai įrengtų pusiau požeminių konteinerių gedimų, raštu kreipėsi į atliekų konteinerius tiekusią ir montavimo darbus atlikusią įmonę dėl gedimų pašalinimo. 2021 m. rugpjūčio 10 d. buvo atvykęs konteinerių gamintojo įmonės Bwaste International BV technikos ekspertas Ewald Freij, kuris UAB „Elektrėnų komunalinis ūkis“ darbuotojus apmokė, kaip taisyti mišrių komunalinių atliekų įmetimo būgnus ir perdirbamų atliekų įmetimo angų dangčius.

Tenka pripažinti, kad visi gedimai atsirado ne dėl gamintojo, o dėl trečiųjų asmenų (naudotojų) kaltės. Į mišrių komunalinių atliekų įmetimo būgnus bandoma jėga įdėti per didelius maišus su atliekomis, taip pažeidžiant (sulaužant) ribotuvo uždarymo mechanizmą. Perdirbamų atliekų (kartono, plastmasės ir stiklo) konteinerių įmetimo angų dangčiai atidaromi ne tiek, kiek leidžia ribotuvai, o daugiau. Pažeidus dangčio ribotuvo konstrukciją, jis nebeužsidaro. Nuspręsta perdirbamų atliekų įmetimo angų dangčių ribotuvus išmontuoti ir palikti dangčių atidarymą laisvą, tačiau už dangčių uždarymą atsakingi taps patys gyventojai.

Elektrėnų savivaldybės administracijos ir UAB „Elektrėnų komunalinis ūkis“ vardu prašome gyventojus tausoti mūsų visų bendrą turtą, laikytis tvarkos, nepalikti prie konteinerių maišų su šiukšlėmis, nepatingėti kartono atliekų pasmulkinti, kad jos tilptų pro įmetimo angą. Kiekvieno daugiabučio namo laiptinėje yra iškabinti skelbimai, kada išvežamos didelių gabaritų atliekos ir kur jas galima palikti (šioje nuorodoje yra 2021 m. didelių gabaritų atliekų surinkimo grafikas daugiabučių namų gyventojams http://eku.lt/index.php?2308691234). Stambesnes ir žaliąsias atliekas savo transportu visada galite išvežti į atliekų surinkimo aikšteles Elektrėnuose ar Kazokiškėse. Atliekų surinkimo aikštelių darbo laiką galite rasti https://www.vaatc.lt/aiksteles/ ir http://eku.lt/index.php?2563961941.

Elektrėnų savivaldybės administracija planuoja vaizdo kameromis ir remdamasi kitais įrodymais nustatyti asmenis, paliekančius bet kokių gabaritų atliekas šalia konteinerių, pažeidžiančius Elektrėnų savivaldybės komunalinių atliekų tvarkymo taisykles, kurių nuorodos pateikiamos čia:

https://www.e-tar.lt/portal/lt/legalAct/ed17ad40623611eb9dc7b575f08e8bea

https://www.e-tar.lt/portal/lt/legalAct/8baf6ad0517911e5b0f2b883009b2d06

Gyventojai, kurie nesilaikys nustatytų atliekų tvarkymo taisyklių, bus baudžiami pagal Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekso 367 straipsnį (savivaldybių tarybų patvirtintų atliekų tvarkymo taisyklių pažeidimas užtraukia įspėjimą arba baudą nuo trisdešimt iki vieno šimto keturiasdešimt eurų, o už pakartotinai padarytą pažeidimą – baudą nuo vieno šimto keturiasdešimt iki šešių šimtų eurų).

Elektrėnų savivaldybės administracija 

Related posts