ŠALIES/VILNIAUS APSKRITIES/ELEKTRĖNŲ KRAŠTO AKTUALIJOS # WWW.DIRST.LT P.<611/762> DIRST: DIRST: APIE VIEŠĄJĮ MAITINIMĄ # 2021 – 09 – 24

  ŠALIES/VILNIAUS APSKRITIES/ELEKTRĖNŲ KRAŠTO AKTUALIJOS 

611/762

DIRST: APIE VIEŠĄJĮ MAITINIMĄ

Portale paskelbta: 2021 – 09 – 24

Aktuali šaltinių informacinė medžiaga: 

VIEŠASIS MAITINIMAS NUO RUGSĖJO 13 D.

2021-09-13

VIEŠOJO MAITINIMO ĮSTAIGOS, KURIOSE APTARNAUJAMI TIEK GALIMYBIŲ PASĄ TURINTYS, TIEK JO NETURINTYS KLIENTAI

1. Kiek asmenų gali sėdėti prie vieno staliuko viešojo maitinimo įstaigose, teikiančiose paslaugas tiek Galimybių pasą turintiems, tiek jo neturintiems klientams?

Asmenys be Galimybių paso viešojo maitinimo įstaigose gali būti aptarnaujami tik atvirose erdvėse.

Jei viešojo maitinimo įstaigose aptarnaujami klientai tiek su Galimybių pasu, tiek be jo, prie vieno stalo gali būti ne daugiau nei 5 asmenys (išskyrus šeimos narius ar vieno namų ūkio narius), nepriklausomai ar jie turi Galimybių pasą ar jo neturi.

2. Ar viešojo maitinimo įstaigose, aptarnaujančiose tiek Galimybių pasą turinčius, tiek jo neturinčius klientus, privaloma dėvėti apsaugines kaukes, laikytis saugaus atstumo?

Viešojo maitinimo įstaigose, aptarnauti klientus tiek su Galimybių pasu, tiek be jo, yra leidžiama tik atvirose erdvėse. Yra rekomenduojama, bet neprivaloma dėvėti nosį ir burną dengiančias apsaugos priemones (veido kaukes, respiratorius ar kitas priemones). Laikytis 2 m atstumo nuo kitų lankytojų būtina.

3. Ar viešojo maitinimo įstaigos, aptarnaujančiose tiek Galimybių pasą turinčius, tiek jo neturinčius klientus, gali teikti maitinimą savitarnos principu?

Ne, teikti maitinimą savitarnos principu, kai maistą įsideda patys lankytojai, yra draudžiama.

Asmenys be Galimybių paso viešojo maitinimo įstaigose gali būti aptarnaujami tik atvirose erdvėse.

VIEŠOJO MAITINIMO ĮSTAIGOS, KURIOSE APTARNAUJAMI TIK GALIMYBIŲ PASĄ TURINTYS KLIENTAI*

4. Ar viešojo maitinimo įstaigose, kuriose aptarnaujami tik klientai, turintys Galimybių pasą, privaloma dėvėti apsaugines kaukes, laikytis saugaus atstumo?

Tose viešojo maitinimo įstaigose, kuriose aptarnaujami tik Galimybių pasą turintys klientai, nosį ir burną dengiančių apsaugos priemonių (veido kaukių, respiratorių ar kitų priemonių) dėvėjimas nesėdint prie stalo, saugaus 2 m atstumo laikymasis nuo kitų lankytojų yra rekomenduojami.

5. Kiek asmenų gali sėdėti prie vieno staliuko viešojo maitinimo įstaigose, teikiančiose paslaugas tik Galimybių pasą turintiems asmenims?

Viešojo maitinimo įstaigose, aptarnaujančiose tik klientus, turinčius Galimybių pasą, žmonių skaičius prie stalo nėra ribojamas.

6. Ar viešojo maitinimo įstaigos, aptarnaujančiose tik Galimybių pasą turinčius klientus, gali teikti maitinimą savitarnos principu?

Taip, teikti maitinimą savitarnos principu, kai maistą įsideda patys lankytojai, yra leistina.

7. Ar viešojo maitinimo įstaigose, aptarnaujančiose tik Galimybių pasą turinčius klientus, asmenys, neturintys Galimybių paso, galės užsisakyti maisto išsinešti?

Taip, asmenys, neturintys Galimybių paso, galės užsisakyti maisto išsinešti. Maistą pasiimti bus galima specialiai tam įrengtose patalpose ar vietose, atskirtose nuo patalpų, kuriose aptarnaujami klientai, turintys Galimybių pasą. Tuo siekiama valdyti Galimybių pasą turinčių ir neturinčių žmonių srautus.

8. Ar Galimybių paso neturinčiam klientui, atvykusiam pasiimti maisto išsinešti, privaloma dėvėti apsaugines veido kaukes, laikytis saugaus atstumo ir pan.?

Taip, atvykus pasiimti maisto išsinešti, Galimybių paso neturintiems klientams privaloma dėvėti nosį ir burną dengiančias apsaugos priemones (veido kaukes, respiratorius ar kitas priemones). Jei atvykus užsakymo dar reikia šiek tiek lukterti – tai daryti ne ilgiau nei 15 min. arba palaukti kitoje erdvėje (pvz., lauke). Taip pat, įėjus į patalpas, būtina laikytis saugaus 2 m atstumo.

*Už reikalavimų nesilaikymą administracinė atsakomybė taikoma paslaugos teikėjui. Baudos dydis – nuo 1500 iki 6000 eurų.

Galimybių pasas*

*Be Galimybių paso galioja ir kiti dokumentai, įrodantys vakcinacijos, persirgimo, atlikto PGR tyrimo arba greitojo antigeno testo neigiamo rezultato, antikūnų tyrimo teigiamo rezultato faktą įrodantys dokumentai.

Related posts