BŪTIS: SVEIKATA # ROMUALDO ČERNECKIO P.<319/430> BIRŠTONO SANATORIJOJE „EGLĖ“ # 2021 – 10 – 04

BŪTIS: SVEIKATA

ROMUALDO ČERNECKIO

 319/430

BIRŠTONO SANATORIJOJE „EGLĖ“

Paruošė ROMUALDAS ČERNECKIS, www.dirst.lt 

2021 – 10 – 04

Birštono sanatorijoje “Eglė”

Persirgęs koronavirusu, Ukmergės ligoninėje gavau siuntimą reabiltacijai į Birštono sanatoriją „Eglė“ laikotarpiui nuo rugsėjo 3 d. iki 23 d. (20 d.).

2021 – 09 – 03 ryte į „Eglę“ nuvežė, o 2021 – 09 – 23 ir iš ten parvežė portalo www.dirst.lt internetinio leidinio „Skvarbus žvilgsnis į būtį“ kūrybinės grupės bičiulis Marijonas Skinulis.

Registratūroje gavau elektroninį raktą nuo dviviečio kambario su visais patogumais trečiajame aukšte.  Savaitę gyvenau vienas. Vėliau atvyko cukralige sergantis žmogus iš Kauno.

Sanatorijoje mano sveikata rūpinosi savo darbą išmananti gydytoja. Esu patenkintas ir visomis man skirtomis procedūromis, kurias atliko kvalifikuoti specialistai. To pasėkoje man ženkliai pagerėjo sveikata. Ypač džiaugiausi, kad baigiantis nustatytam reabilitacijos laikui jau galėjau normaliai vaikščioti.

Patiko ir maitinimas. Valgykloje galima buvo pasirinkti įvairaus sotaus bei skanaus maisto. Pirmomis dienomis valgiau daug, bet paskui savo apetitą apribojau, tad susimažinau svorį 6-7 kg. Gal ir dažni vaikščiojimai į procedūras padėjo. Iš pradžių dažniausiai naudojausi liftais, vėliau stengiausi užlipti ar nulipti laiptais, pasivaikščioti, žodžiu, pagal galimybes daugiau judėti.

Aplinka prie sanatorijos džiugino akį: žaluma, fontanai, šalia tekantis Nemunas, derama tvarka… Tik įpusėjus gydymosi laikui subiuro oras.

Dažnai mane lankė sūnus Tomas, buvo atvažiavusi dukra Ligita su dukromis, susitikau su pusseserėmis Irena, Lina, Edita. Malonios akimirkos!

Dabar jaučiuosi gerai ir esu dėkingas visiems, kurie padėjo man pasveikti, žinomą,ir savo organizmui, kuris atlaikė nemenką būties iššūkių krūvį.

Related posts