BŪTIS: VILNIAUS APSKRITIES / ELEKTRĖNŲ KRAŠTO AKTUALIJOS # WWW.DIRST.LT P.<729/880> DIRST: APIE KONTROLIERIAUS ATASKAITĄ # 2021-11-01 

 TIS: VILNIAUS APSKRITIES / ELEKTRĖNŲ KRAŠTO AKTUALIJOS 

729/880

DIRST: APIE KONTROLIERIAUS ATASKAITĄ

Informacijos šaltinis:  www.elektrenai.lt

Portale paskelbta: 2021 – 11 – 01

Aktuali šaltinio informacinė medžiaga: 

ELEKTRĖNŲ SAVIVALDYBĖS KONTROLĖS IR AUDITO TARNYBOS 2020 METŲ VEIKLOS ATASKAITOS SANTRAUKA

2021-10-29

Elektrėnų savivaldybės kontrolės ir audito tarnybos veiklos tikslas – prižiūrėti, ar teisėtai, efektyviai, ekonomiškai ir rezultatyviai valdomas ir naudojamas Elektrėnų savivaldybės turtas ir patikėjimo teise valdomas valstybės turtas, kaip vykdomas Elektrėnų savivaldybės biudžetas ir naudojami kiti piniginiai ištekliai.

Įgyvendindama Lietuvos Respublikos vietos savivaldos įstatyme nustatytas funkcijas ir suteiktus įgaliojimus, Elektrėnų savivaldybės kontrolės ir audito tarnyba atlieka išorės finansinius ir veiklos auditus Elektrėnų savivaldybės administracijoje, administravimo subjektuose ir valdomose įmonėse.

Elektrėnų savivaldybės kontrolės ir audito tarnyboje daugiau nei pusę viso ataskaitinio laikotarpio dirbo tik vienas valstybės tarnautojas (tarnyboje yra dvi valstybės tarnautojų pareigybės).

2020 m. Lietuvos Respublikoje buvo paskelbtas karantinas, todėl Elektrėnų savivaldybės kontrolės ir audito tarnyba turėjo modifikuoti audito procedūras, organizuoti darbus nuotoliniu būdu.

Elektrėnų savivaldybės kontrolės ir audito tarnyba yra Elektrėnų savivaldybės tarybai atskaitingas juridinis asmuo, išlaikomas iš Elektrėnų savivaldybės biudžeto.

Elektrėnų savivaldybės kontrolės ir audito tarnybos veiklai vykdyti 2020 m. buvo panaudota 49,36 tūkst. Eur Elektrėnų savivaldybės biudžeto asignavimų.

2020 m. Elektrėnų savivaldybės kontrolės ir audito tarnyba, vadovaudamasi veiklos planu, atliko Elektrėnų savivaldybės 2019 metų konsoliduotųjų ataskaitų rinkinių, lėšų ir turto valdymo, naudojimo ir disponavimo jais auditą, nekilnojamojo turto valdymo Elektrėnų savivaldybėje veiklos auditą, Elektrėnų sav. Vievio meno mokykloje 2017–2019 metais gautų paramos lėšų naudojimo vertinimą ir 2020 m. IV ketvirtį pradėjo Elektrėnų savivaldybės 2020 metų konsoliduotųjų ataskaitų rinkinių, lėšų ir turto valdymo, naudojimo ir disponavimo jais bei ribotos apimties finansinį ir veiklos auditą Elektrėnų lopšelyje-darželyje „Pasaka“.

2020 m. vadovaudamasi veiklos planu ir atsižvelgdama į Elektrėnų savivaldybės administracijos raštus, Elektrėnų savivaldybės kontrolės ir audito tarnyba vykdydama kontrolės funkcijas pateikė išvadas dėl Elektrėnų savivaldybės skolinimosi galimybių, dėl Elektrėnų savivaldybės finansinio pagrįstumo 2020 metais imti trumpalaikę paskolą iš valstybės biudžeto, dėl Elektrėnų savivaldybės 2019 metų konsoliduotųjų finansinių ir biudžeto vykdymo ataskaitų rinkinių bei turto naudojimo, dėl ilgalaikės paskolos garantijos suteikimo uždarajai akcinei bendrovei „Elektrėnų komunalinis ūkis“ galimybės vertinimo bei dvi išvadas dėl ilgalaikių paskolų ėmimo investicijų projektams įgyvendinti. Išvados buvo pateiktos Elektrėnų savivaldybės tarybai.

Audituotiems subjektams 2020 metais pateikta 50 rekomendacijų, iš kurių 4 rekomendacijų įgyvendinimo terminas nesuėjo, 1 rekomendacija neįvykdyta (pasiruošta ją vykdyti) dėl nevykdytos veiklos (nuo audituoto subjekto nepriklausančios aplinkybės), 42 rekomendacijos įgyvendintos, 1 rekomendacija įgyvendinta ne visa apimtimi, 2 rekomendacijos neįgyvendintos (planuojamos įgyvendinti artimiausiu metu ir / arba gavus finansavimą). Rekomendacijų įgyvendinimo procentas, įvertinant tai, kad dalies rekomendacijų įgyvendinimo terminai nėra suėję, – 95,7 %.

Elektrėnų savivaldybės taryba 2021 m. rugsėjo 29 d. sprendimu Nr. VI.TS-198 „Dėl pritarimo Elektrėnų savivaldybės kontrolės ir audito tarnybos 2020 metų veiklos ataskaitai“ pritarė Elektrėnų savivaldybės kontrolės ir audito tarnybos 2020 metų veiklos ataskaitai. Su visa Elektrėnų savivaldybės kontrolės ir audito tarnybos 2020 metų veiklos ataskaita galima susipažinti www.elektrenai.lt>Struktūra ir kontaktai>Savivaldybės kontrolės ir audito tarnyba>Planavimo dokumentai>Veiklos ataskaitos.

Savivaldybės kontrolierius Egidijus Šinkūnas

Related posts