BŪTIS: VILNIAUS APSKRITIES/ELEKTRĖNŲ KRAŠTO AKTUALIJOS # WWW.DIRST.LT P.<762/913> DIRST: APIE VIEVIO VIADUKĄ # 2021-11-10 

BŪTIS: VILNIAUS APSKRITIES/ELEKTRĖNŲ KRAŠTO AKTUALIJOS 

762/913

DIRST: APIE VIEVIO VIADUKĄ

2021 – 11 – 10 

Informacijos šaltinis: www.elektrenai.lt  

Aktuali šaltinio informacinė medžiaga: 

ŠEŠTADIENIO NAKTĮ BUS GRIAUNAMAS VIEVIO VIADUKAS

2021-11-09

VĮ Lietuvos automobilių kelių direkcijos (toliau – Kelių direkcija) duomenimis, Vievio viaduko būklė yra viena blogiausių Lietuvoje, todėl ilgiau eksploatuoti šio statinio negalima. Tik pasirašius rangos darbų sutartį, jis skubiai bus griaunamas, siekiant išvengti nelaimių. Viaduko griovimo darbai numatyti naktį iš lapkričio 13 d. į 14 d. Nuo 22.00 val. bus uždarytas eismas ir automagistrale A1.

2021 m. lapkričio 3 d. su Elektrėnų savivaldybės administracija susisiekė Vievio viaduko rekonstrukcijos darbus vykdantis rangovas TS UAB „Tilsta“ ir informavo apie pradedamus Kelių direkcijos magistralinio kelio A1 Vilnius – Kaunas – Klaipėda 39,110 km esančios skirtingų lygių sankryžos (Paparčių viaduko) ir aplinkinių kelių rekonstravimo darbus. Pateikta informacija nedelsiant buvo išplatinta vietinėje spaudoje, savivaldybės svetainėje, ,,Facebook“ paskyroje. Apylankų schemos su Elektrėnų savivaldybės administracija nebuvo derintos, nes eismas organizuojamas valstybinės reikšmės keliais.

Elektrėnų savivaldybės administracijos direktorius Gediminas Ratkevičius lapkričio 9 d. inicijavo susitikimą su Kelių direkcija ir objekto rangovu, kurio metu buvo aptarti rekonstrukcijos darbų klausimai ir etapai. Susitikime taip pat dalyvavo Elektrėnų priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos, Elektrėnų policijos komisariato, Elektrėnų autobusų parko atstovai, administracijos specialistai. Susitikimo metu Elektrėnų savivaldybės administracijos atstovai paprašė, kad būtų suteikta informacija apie būsimus eismo organizavimo pokyčius Elektrėnų savivaldybės teritorijoje, kuria bus pasidalinta su gyventojais ir specialiosiomis tarnybomis.

Administracijos vadovas G. Ratkevičius artimiausiu metu organizuos bendrą susitikimą su Kelių direkcija ir AB ,,Lietuvos geležinkeliai“, siekdamas suderinti planuojamų dviejų objektų (Vievio viaduko ir geležinkelio pervažos ties Vieviu) rekonstrukcijos metu numatytas apylankų schemas, taip pat sutarta, kad susitikimai su Kelių direkcija ir rangovu bus organizuojami periodiškai.

Gyventojų prašome kantrybės bei supratimo.

Elektrėnų savivaldybės administracija 

Related posts