BŪTIS: PAMĄSTYMAI/HUMORAS # JONO PAULAUSKO P.<93/127> APIE VAKCINAS IR PILIULES…/ANEKDOTAI/АНЕКДОТЫ # 2021-11-11

 BŪTIS: PAMĄSTYMAI/HUMORAS

JONO  PAULAUSKO

 

92/127

APIE VAKCINAS IR PILIULES…

 JONAS PAULAUSKAS

2021 – 11 – 11

Nuo  3000 iki….piliulių

 Neseniai spaudoje pasirodė pranešimas, kad viena amerikiečių farmacijos įmonė pagamino vaistus – piliules – nuo koronos ir dabar atlieka eksperimentinius tyrimus dėl jų vartojimo. Paskutinė informacija teigia, kad viena šalis jau užsisakė šių vaistų. Šiam neįkainuojamam įvykiui turėtų būti skirtas didžiulis palengvėjimo atodūsis pandemijos apimtame pasaulyje.

Ypač lengvai turėtų atsidusti Lietuvos antivakseriai. Nesiskiepija nuo šios koronės mūsuose apie 30 procentų žmonių – 15 procentų užsispyrusių antivakserių ir tiek pat dar vis abejojančių – vakcinuotis ar ne. Lietuvoje užsikrečiančių kas parą jau peržengė tris tūkstančius atvejų, ir šis skaičius nemažėja, bet vis auga. Todėl visos šalies  savivaldybės pateko į juodą zoną. Daugiausia dėl tų 30 procentų. Jei vakcinų jie bijo, kaip tas skiepų vengiantis begemotas iš multfilmo, tai piliules ryti turbūt galės.

Tiesa, reikia patikslinti, kad tos piliulės nepakeis vakcinų, nes jos skirtos jau susirgusiems. O skiepai skirti tam, kad neapsikrėsti. Na, bet užsikrėtę antivakseriai galės jas ryti namuose, o ne gulėti ligoninių lovose, kurių jau pradėjo trūkti kitiems ligoniams, tarp jų ir planiniams. Ir jiems reikėtų įsidėmėti, kad tos gydomosios piliulės geriausiai veikia ligos pradžioje, o ne eigoje. Tad jas vartoti reiktų tik pajutus simptomus, o ne laukti, kol jau nieko nebejausite – nei skonio, nei kvapo…

Tokias piliules jau kuria ne tik amerikiečiai, bet ir kitų šalių mokslininkai. Atrodo,    tunelio gale suspindo šviesa, tiksliau, piliulė.

A   N   E   K   D   O   T   A   I 

 ##

##

##

##

##

##

##

## 

А   Н   Е   К   Д   О   Т   Ы

##

##

##

##

##

Related posts