BŪTIS: VILNIAUS APSKRITIES/ELEKTRĖNŲ KRAŠTO AKTUALIJOS # WWW.DIRST.LT P.<789/940> DIRST: APIE KRAŠTO TAUTODAILININKUS # 2021-11-17

BŪTIS: VILNIAUS APSKRITIES/ELEKTRĖNŲ KRAŠTO AKTUALIJOS 

789/940

DIRST: APIE KRAŠTO TAUTODAILININKUS

2021 – 11 – 17

Informacijos šaltinis: www.elektrenai.lt  

Aktuali šaltinio informacinė medžiaga: 

ELEKTRĖNŲ SAVIVALDYBĖS TAUTODAILININKAI DALYVAVO REGIONINĖJE VILNIAUS APSKRITIES LIAUDIES MENO PARODOJE-KONKURSE „AUKSO VAINIKAS 2021“

2021-11-15

Tęsdama ilgametę tradiciją Vilniaus krašto tautodailininkų – meno kūrėjų bendrija kartu su Vilniaus regiono savivaldybėmis jau septynioliktus metus organizuoja konkursinę liaudies meno parodą „Aukso vainikas“. Kasmetės „Aukso vainiko“ parodos išaugo į gražų renginių, kuriais ne tik skatinamas meistrų kūrybingumas, bet ir atkreipiamas visuomenės dėmesys į tikrąsias liaudies meno vertybes bei mūsų etninių tradicijų unikalumą, ciklą.

Spalio 15 d. – lapkričio 9 d. Pabradės miesto kultūros centre buvo eksponuojami geriausi Vilniaus regiono tautodailininkų darbai. Parodoje aktyviai dalyvavo ir mūsų savivaldybės tautodailininkai: Elita Plerpienė, Rimutis Brazinskas, Ona Šakienė (tapyba), Angelė Gliaudelienė, Vida Mieldažytė (riešinės), Vida Vičkačkienė (juostos), Ona Patronaitienė (audimas), Vida Juknelienė (šiaudiniai sodai), Jurga Gaubaitė (nėrimas vąšeliu).

Lapkričio 10 d. Pabradės miesto kultūros centre vyko Vilniaus regiono konkursinės liaudies meno parodos „Aukso vainikas 2021“ laureatų paskelbimo ir vainikavimo iškilmės. Apdovanojimais už tautodailės tradicijų tęstinumą ir puoselėjimą pagerbti geriausi Vilniaus regiono tautodailininkai – daugiau kaip 150 amatų papročius tęsiančių kūrėjų iš Vilniaus miesto, Vilniaus, Švenčionių, Širvintų, Šalčininkų, Trakų, Kėdainių rajonų bei Elektrėnų ir Druskininkų savivaldybių.

Elektrėnų savivaldybės mero Kęstučio Vaitukaičio padėkomis už dalyvavimą ir darbų pristatymą Vilniaus regiono konkursinėje liaudies meno parodoje „Aukso vainikas 2021“ buvo apdovanoti mūsų savivaldybės tautodailininkai.

Nuoširdžiai linkime kūrėjams kūrybinių sumanymų, idėjų ir noro aktyviai puoselėti liaudies meną, saugant tradicijų tęstinumą ateinančioms kartoms!

Švietimo, kultūros ir sporto skyrius 

Related posts