ŠALIES/VILNIAUS APSKRITIES/ELEKTRĖNŲ KRAŠTO AKTUALIJOS – KELIAI, ORO PROGNOZĖ # WWW.DIRST.LT P.<830/981> APIE EISMO SĄLYGAS, ORUS LIETUVOJE, VILNIAUS KRAŠTE # 2021-11-30

ŠALIES/VILNIAUS APSKRITIES/ELEKTRĖNŲ KRAŠTO AKTUALIJOS

830/981

Informacijos šaltinis: eismoinfo.lt

Portale paskelbta: 2021 – 11 – 30

APIE EISMO SĄLYGAS, ORUS

LIETUVOJE, VILNIAUS KRAŠTE

Aktuali šaltinio informacinė medžiaga: 

      Kelių būklė ir eismo sąlygos

2021-11-30   06:00

Sudėtingos eismo sąlygos dėl snygio, pustymo ir plikledžio! Būkite budrūs!

Ši rytą beveik visoje Lietuvoje sudėtingos eismo sąlygos dėl buvusio ar besitęsiančio snygio, pustymo ir plikledžio. Sudėtingiausios eismo sąlygos šiaurės ir rytų Lietuvoje, čia valstybinės reikšmės kelių dangos vietomis provėžotos ir slidžios, padengtos prispausto ar puraus sniego sluoksniu iki 10-15 cm storio, Zarasų rajone – iki 20 cm storio. Daugelyje likusių šalies rajonų pagrindinių kelių dangos daug kur provėžotos ir slidžios, padengtos puraus ar prispausto sniego sluoksniu, tik Šilutės ir Vilkaviškio rajonuose magistraliniai, krašto ir rajoniniai keliai išlieka drėgni, vietomis sausi. AB „Kelių priežiūra“ apsnigtus ir slidžius kelių ruožus valo ir barsto, tačiau vairuotojų prašome atsižvelgti į kelio dangos būklę ir meteorologines sąlygas bei rinktis saugų, o ne maksimaliai leistiną greitį.

Likusioje šalies dalyje pagrindinių kelių dangos daugiausia šlapios, vietomis drėgnos.  

Pietryčių, šiaurės rytų bei rytų Lietuvoje snygis, pietiniuose rajonuose mišrūs krituliai, kitur be žymesnių kritulių. Oro temperatūra nuo 3 laipsnių šalčio  iki 2 laipsnių šilumos.

##

Dieną eismo sąlygas sunkins snygis, pustymas ir plikledis. Būkite atidūs!

Hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, dieną daugelyje rajonų numatomi trumpi krituliai, daugiausia snygis. Daug kur pustys, išliks slidu. Šiaurės vakarų vėjo gūsiai vietomis, daugiausia Rytų Lietuvoje, sieks 15–20 m/s. Aukščiausia oro temperatūra nuo 3 laipsnių šalčio iki 2 laipsnių šilumos.

Related posts