ŠALIES/VILNIAUS APSKRITIES/ELEKTRĖNŲ KRAŠTO AKTUALIJOS – KELIAI, ORO PROGNOZĖ # WWW.DIRST.LT P.<858/1009> APIE EISMO SĄLYGAS, ORUS LIETUVOJE, VILNIAUS KRAŠTE # 2021-12-06

ŠALIES/VILNIAUS APSKRITIES/ELEKTRĖNŲ KRAŠTO AKTUALIJOS

858/1009

Informacijos šaltinis: eismoinfo.lt

Portale paskelbta: 2021 – 12 – 06

APIE EISMO SĄLYGAS, ORUS

LIETUVOJE, VILNIAUS KRAŠTE

Aktuali šaltinio informacinė medžiaga: 

      Kelių būklė ir eismo sąlygos

2021-12-06  06:00

Eismo sąlygas sunkina snygis ir plikledis, būkite budrūs!

Dėl plikledžio ir silpno snygio, pietų Lietuvoje vietomis pereinančio į šlapdribą sudėtingiausios eismo sąlygos šį rytą yra pietryčių, pietų, vidurio ir pietvakarių Lietuvoje. Čia valstybinės reikšmės kelių dangos slidžios, padengtos prispausto ar puraus sniego sluoksniu, vietomis provėžotos, puraus sniego sluoksnis mažesnio eismo intensyvumo keliuose siekia iki 10 cm. Likusioje šalies dalyje magistraliniai keliai drėgni ar sausi, krašto ir rajoniniai keliai provėžoti, vietomis padengti plonu puraus ar prispausto sniego sluoksniu. AB „Kelių priežiūra“ apsnigtus ir slidžius kelių ruožus valo ir barsto, tačiau vairuotojų prašome atsižvelgti į kelio dangos būklę ir meteorologines sąlygas bei rinktis saugų, o ne maksimaliai leistiną greitį.

Didžiojoje šalies dalyje silpnas snygis, pietų Lietuvoje kai kur pereinantis į šlapdribą, tik Klaipėdos apskrityje kritulių nėra. Oro temperatūra pietų ir pietryčių Lietuvoje nuo 2 iki 6 laipsnių šalčio, šiaurės rytų, vidurio ir vakarų Lietuvoje nuo 7 iki 11 laipsnių šalčio, o Šiaulių apskrityje nuo 11 iki 16 laipsnių šalčio.

 ##

Dieną eismo sąlygas sunkins snygis ir plikledis, būkite atidūs!

Hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, dieną pietiniuose ir rytiniuose rajonuose daug kur numatomas silpnas snygis. Išsilaikys plikledis, kai kur silpnai pustys. Vėjas šiaurės rytų, 6–11 m/s. Aukščiausia oro temperatūra nuo 3 iki 8 laipsnių šalčio, vietomis šiauriniuose rajonuose apie 10 laipsnių šalčio.

Related posts