ŠALIES/VILNIAUS APSKRITIES/ELEKTRĖNŲ KRAŠTO AKTUALIJOS – KELIAI, ORO PROGNOZĖ # WWW.DIRST.LT P.<877/1028> APIE EISMO SĄLYGAS, ORUS LIETUVOJE, VILNIAUS KRAŠTE # 2021-12-11

ŠALIES/VILNIAUS APSKRITIES/ELEKTRĖNŲ KRAŠTO AKTUALIJOS

877/1028

Informacijos šaltinis: eismoinfo.lt

Portale paskelbta: 2021 – 12 – 11

APIE EISMO SĄLYGAS, ORUS

LIETUVOJE, VILNIAUS KRAŠTE

Aktuali šaltinio informacinė medžiaga: 

      Kelių būklė ir eismo sąlygos

2021-12-11  06:00

Eismo sąlygas sunkina plikledis, mišrūs krituliai ir rūkas! Būkite budrūs!

Šį rytą sudėtingiausios eismo sąlygos dėl buvusių ar besitęsiančių kritulių bei plikledžio yra vakarų, pietvakarių ir šiaurės Lietuvoje bei Prienų rajone. Čia valstybinės reikšmės kelių dangos vietomis padengtos pažliugusio ar prispausto sniego sluoksniu, daug kur provėžotos, slidžios. Klaipėdos ir Telšių rajonuose  krašto ir rajoninių kelių ruožai vietomis padengti puraus sniego sluoksniu iki 10 cm storio. Likusioje šalies dalyje magistralinių kelių dangos daugiausia šlapios, tačiau krašto ir rajoninių kelių dangos dėl plikledžio yra slidžios. AB „Kelių priežiūra“ slidžius ir apsnigtus kelių ruožus valo ir barsto, tačiau vairuotojų prašome atsižvelgti į kelio dangos būklę ir meteorologines sąlygas bei rinktis saugų, o ne maksimaliai leistiną greitį. Mažesnio eismo intensyvumo rajoniniai keliai visoje Lietuvoje išlieka kai kur padengti plonu prispausto sniego sluoksniu, provėžoti, slidūs.

Mažeikių ir Pasvalio rajonuose šlapdriba, Telšių rajone snygis, rytinėje šalies dalyje silpnas lietus, kitur be žymesnių kritulių. Raseinių ir Alytaus rajone eismo sąlygas sunkina rūkas, matomumas sumažėjęs ir vietomis siekia iki 300 metrų.

Oro temperatūra nuo 0 iki 3 laipsnių šilumos.

 ##

Dieną eismo sąlygas sunkins lijundra, plikledis ir rūkas. Būkite budrūs! 

Hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, dieną daug kur krituliai, daugiausia lietus. Vietomis silpna lijundra, plikledis, rūkas. Aukščiausia oro temperatūra nuo 0 iki 5 laipsnių šilumos.

Related posts