I. VILNIAUS APSKRITIES / ELEKTRĖNŲ KRAŠTO AKTUALIJOS # WWW.DIRST.LT P. <1022 / 1173> # 2022 – 01 – 15

I. VILNIAUS APSKRITIES / ELEKTRĖNŲ KRAŠTO AKTUALIJOS 

1022 / 1173DIRST: APIE SODO BENDRIJOS REIKALUS

Portale paskelbta: 2022 – 01 – 15

Informacijos šaltinis: ELEKTRĖNAI 

Aktuali šaltinio informacinė medžiaga: 

Su Nacionaline žemės tarnyba aptartos žemės sklypų įteisinimo galimybės SB „Šviesa“ sodininkams

2022-01-12

Sausio 11 d. Elektrėnų savivaldybės administracijos direktoriaus Gedimino Ratkevičiaus iniciatyva vyko nuotolinis posėdis su Nacionaline žemės tarnyba dėl naujai pateikto SB ,,Šviesa“ ribų plano patvirtinimo ir suformuotų žemės sklypų įteisinimo galimybių.

Jau 30 metų sodo bendrijai nepavyksta pabaigti privatizavimo procedūros, nors sodininkus palaiko Elektrėnų savivaldybės taryba, meras, administracija, tačiau į jų priimtus teisės aktus ir prašymus neatsižvelgė nei teismai, nei kitos institucijos, į kurias buvo kreiptasi.

Posėdyje kalbėjo NŽT, Elektrėnų savivaldybės administracijos atstovai, sodų bendrijos pirmininkė Julija Ašmenienė. Po diskusijų nuspręsta, kad reikia kreiptis dar kartą į teismą dėl juridinę reikšmę turinčio fakto nustatymo. Nacionalinės žemės tarnybos direktoriaus pavaduotojas Algis Bagdonas pažadėjo pagalbą formuluojant reikalavimą teismui. Administracijos direktorius Gediminas Ratkevičius po posėdžio pakvietė savivaldybės specialistus ir sodų bendrijos pirmininkę aptarti esamos situacijos ir tolimesnių veiksmų.

Elektrėnų savivaldybės administracija

Related posts