I.: IŠMINTIS / KŪRYBA # ROMUALDO ČERNECKIO P. <499 / 610> ČIPOLINAS IR DIRSČIUKAS IV # 2022 – 01 – 23

I.: IŠMINTIS / KŪRYBA 

ROMUALDO ČERNECKIO

499 / 610

ČIPOLINAS IR DIRSČIUKAS IV

2022 – 01 – 23

Č.: 

 – Labas diena! 

  D.: 

 – Labas!   

Č.:

 – Kas naujo?

D.: Šios savaitės penktadienį , kai jau grįžau iš Elektrėnų, mane pasiekė liūdna žinia: mirė portalo www.dirst.lt internetinio leidinio „Skvarbus žvilgsnis į būtį“ kūrybinės grupės bičiulė, informacinių medžiagų autorė, Lietuvos pensininkų sąjungos „Bočiai“ Kaišiadorių bendrijos pirmininkė Marytė Petkevičienė, tad kartu su jos artimaisiais,kitais ją pažinojusiais žmonėmis nuoširdžiai gedime.

Kita, jau gera informacija! Savo jubiliejinį gimtadienį atšventė mano bičiulė, Lietuvos pensininkų sąjungos „Bočiai“ Elektrėnų bendrijos narė Stanislava Šaraojytė. Tai puikus, linksmas, sveiką gyvenimo būdą propaguojantis žmogus.

Ir dar. Šį penktadienį prastęsiau UAB „Interneto vizija“ paslaugas.

Č.: 

 – Ką pasakysi apie šios savaitės įvykius Lietuvoje ir pasaulyje?

D.:

 – Lietuvoje taip vadinami politikai iir toliau riejasi tarpusavyje:  galo nematyti… Didėja priešprieša tarp šalies prezidento Gitano Nausėdos bei Vyriausybės ir ją palaikančiųjų. Regis, „valdžia“ nepasidalina. 

 Šalyje ir toliau plinta koronaviruso omikron atmaina. Antai, Statistikos departamento duomenimis,  šią savaitę Lietuvoje  koronaviruso omikron atmainos infekcinių susirgimų skaičius šoktelėjo net iki 7057 atvejų per parą.

 Keletas minčių apie įvykius pasaulyje. Apžvalgininkų dėmesys nukreiptas į sudėtingus JAV ir Rusijos tarpusavio santykius. Amerikiečiai bando pliurpalais užkalbėti rusams dantį, pastatyti juos į tokią padėtį, kad oponentai teturėtų dvi išeitis: pasiduoti arba pradėti karinį konfliktą. Kažin, ar V. Putinui tai patinka. Vakarų valstybėms regis, sekasi: dešimtmečius miegojęs neryžtingas lokys blaškosi, neranda sau priimtino sprendimo ir didžiojoje politikoje suka iliuziniu beprasmių kalbėjimų keliu. 

 Ar galiu klysti? Be abejo! Tad nespėliosiu! Stebėsiu tolesnius įvykius ir tik tuomet pasidarysiu atitinkamas išvadas…

Č.:

 – Iki!

D.:

– Iki!

Related posts