I. PRAKTINĖS ŽINIOS
ROMUALDO ČERNECKIO
500 / 611
PARUOŠĖ ROMUALDAS ČERNECKIS
2022 – 01 – 23
Šaltinis: 2022 METŲ KALENDORIUS
GAMINAME SU AVOKADU (II)
Avokadų padažas
Reikės: 2 prinokusių avokadų, raudono svogūno, ½ vidutinio dydžio prinokusio pomidoro, aitriosios paprikos, valgomojo šaukšto laimo (žaliosios citrinos) sulčių, po žiupsnį druskos ir juodųjų pipirų.
Gaminimas: į dubenį sudėkite nuluptus ir į keturias dalis perpjautus prinokusius avokadus. Įberkite žiupsnį druskos, juodųjų pipirų ir sutrinkite avokadus iki vientisos masės. Smulkiai supjaustyite svogūną, pomidorą ir aitriąją papriką, sudėkite į dubenį, įdėkite valgomąjį šaukštą šviežiai spaustų laimo sulčių. Viską gerai išmaišykite.
Sveikuoliški kiaušiniai su avokadų įdaru
Reikės: 6 kiaušinių, avokado, valgomojo šaukšto natūralaus jogurto, 2 arbatinių šaukštelių garstyčių, arbatinio šaukštelio vyno acto, pusės arbatini šaukštelio druskos, žiupsnio juodųjų pipirų, svogūno, ryšulėlio svogūnų laiškų.
Gaminimas: virtus kiaušinius perpjaukite išilgai perpus ir iš baltymų puselių išimkite trynius. Baltymų puseles išdėliokite didelėje lėkštėje.
Pagaminkite įdarą: trynius dėkite į dubenį, į jį suberkite pjaustytą avokadą, sutrinkite iki vientisumo. Dėkite jogurtą, garstyčias, pilkite actą, berkite druską, žiupsnį pipirų. Gerai išmaišykite. Baltymų puseles pripildykite įdaro, pabarstykite kapotais svogūno laiškais.