I.: IŠMINTIS / KŪRYBA # ROMUALDO ČERNECKIO P. <522 / 633>  ČIPOLINAS IR DIRSČIUKAS V # 2022 – 01 – 30

I.: IŠMINTIS / KŪRYBA 

ROMUALDO ČERNECKIO

522 / 633

ČIPOLINAS IR DIRSČIUKAS V

2022 – 01 – 30

Č.: 

 – Labas diena! 

  D.: 

 – Sveikas!   

Č.:

 – Kaip gyveni? 

D.: Turiu įsivedęs dienotvarkę, kurios stengiuosi prisilaikyti, žinoma, atsižvelgdamas į savo realias aplinkybes bei galimybes. Tai mane drausmina! Ypač daug laiko skiriu portalo www.dirst.lt internetinio leidinio „Skvarbus žvilgsnis į būtį“ leidybai ir pastoviam kasdieniam kvėpavimo pratimų atlikimui. 

Č.: 

 -Aną kartą sakei, kad Lietuvoje ženkliai plinta koronaviruso omikron atmaina?

D.:

Taip . Šią savaitę COVID-19 infekcijų antirekordas pasiekė 11 666 atvejus per parą. Nūnai lietuviams tai  neįprastas skaičius. Be to, mažytei šaliai tai jau daug.

Č.: 

 – Ir toliau domiesi priešprieša dėl hegemonijos pasaulyje tarp JAV, NATO bei Rusijos, Kinijos ir kai kurių kitų valstybių?

D. :

 – Kam gi neįdomu, kaip pasibaigs tavo minima priešprieša? Akivaizdu, jog JAV, NATO,  Europos Sąjungos šalys, kovodamos dėl anksčiau galingo JAV viešpatavimo pasaulyje išlikimo nūnai bando Rusiją pastatyti į kvailos ir bailios valstybės padėtį. Akivaizdu ir tai, kad siekdami savo tikslų vakariečiai pasiekė apčiuopiamų rezultatų. Štai ir norisi žinoti, ar atsibudusi iš miego meška atsilaikys prieš jai kailį norinčius nudirti medžiotojus. Istorija, tiesa, primena, jog rusai prie to pripratę ir sudėtingose kovose dažnai nugali… 

Diplomatiniuose karuose žmonijos akyse iš Rusijos ir dabar smarkiai pasityčiota. Tos šalies užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas teigia, jog rezervų diplomatiniams veiksmams dar likę (?).

Abidvi pusės aiškina, jog karo nenori, tačiau jų konkretūs veiksmai, deja, kažin ar daug ką įtikina. Juk apie panašias situacijas praeityje esame daug skaitę, nemažai girdėję  tėvų, senelių pasakojimų… 

Kas be ko, žingeidumas skatina mane stebėti įvykius pasaulyje. 

Č.:

 – Iki!

D.:

– Iki!

Related posts