I.: PRAKTINĖS ŽINIOS / SVEIKATA # ROMUALDO ČERNECKIO P. <619 / 730> DIRST: APIE GRIKIUS (I) # 2022 – 02 – 19

I.: PRAKTINĖS ŽINIOS / SVEIKATA

ROMUALDO ČERNECKIO

619 / 730

DIRST: APIE GRIKIUS

Parengė ROMUALDAS ČERNECKIS

2022 – 02 – 19

Šaltinis: 2022 METŲ KALENDORIUS

TOBULIEMS PUSRYČIAMS – GRIKIAI (I)

Grikiai neturi gliuteno, bet suteikia organizmui energijos. Tai labai maistingas, skanus, energijos suteikiantis produktas, kuriuo galima pakeisti ryžius ar tradicinę avižų košę.

Kodėl sveika valgyto grikių košę

Turi daug kokybiškų, lengvai virškinamų baltymų.

Būtent todėl grikiai lengvai gali pakeisti mėsą. Tyrėjai daro prielaidą, kad maistui gaminti naudojant daug baltymų turinčius grikių miltus, organizme sumažėja plazmos cholesterolio, kūno riebalų ir tulžies akmenų.

Riebalų pakaitalas

Perdirbtuose maisto produktuose riebalus galima pakeisti grikių krakmolu.

Iš grikių lapų išgaunama daug rutino – ši natūrali medžiaga mažina kraujo spaudimą.

Grikių lukštai – hipoalergiški

Grikių lukštai naudojami pagalvių užpildams. Tokios pagalvės yra tikras išsigelbėjimas žmonėms, kurie alergiški plunksnoms, dulkėms ir žiedadulkėms.

Related posts