I. SENJORŲ DIENOS # ROMUALDO ČERNECKIO P. <698 / 809> DIRST: ALEKSAS GARBANOVAS – APIE UKRAINĄ # 2022 – 03 – 04

I. SENJORŲ DIENOS

ROMUALDO ČERNECKIO

698 / 809

DIRST: ALEKSAS GARBANOVAS – APIE UKRAINĄ

 

 

ROMUALDAS ČERNECKIS, WWW.DIRST.LT

2022 – 03 – 04

Aleksas Garbanovas – apie širdžiai mielą ženkliuką 

Kaip minėjau (www.dirst.lt, internetinis leidinys “Skvarbus žvilgsnis į būtį”, str. LPS „Bočiai“ Elektrėnų bendrijos išplėstiniame valdybos posėdyje”, 2022 – 03 – 02), pirmadienį, vasario 28 d., buvau nuvykęs į Elektrėnus, kur susitikau su vietos pensininkų bendrijos „Bočiai“ nariais Aleksu Garbanovu, Marijonu Skinuliu ir Povilu Šadursku. Tada jie man papasakojo apie surengtą įšplėstinį bendrijos valdybos posėdį.

Pokalbio metu pasidalijome mitimis ir apie karą Ukrainoje. A. Garbanovas, prisiminęs, kaip toje šalyje, kur nūnai vyksta karas, gavęs širdžiai mielą, ir nūnai nuoširdžiai saugomą ukrainietišką ženkliuką, jį parodė.

##

„1992 m. gegužę man reikėjo patekti į Ukrainos gyvenvietę Odaivą, kur buvo įsikūrusi Lietuvos skraidyklių pilotų stovykla, bet nežinojau, kaip į tą miestelį nuvykti, – prisiminė elektrėniškis. – Pamatęs skverelyje besišnekučiuojančius solidaus amžiaus vyrus, rusų kalba paklausiau, tačiau jie atsakė, jog nežiną. Buvau benueinąs, bet supratę, jog aš nevietinis, ukrainiečiai paklausė, iš kur esu atvykęs. Sužinoję, jog iš Lietuvos, žmonės man viską išsamiai išaiškino. Vienas jų man padovanojo ženkliuką su užrašu „Nepriklausoma Ukraina“. Kai nuvykau į Odaivo gyvenvietę, kur geros sąlygos sportuoti skraidyklių piotams, iškėlėme savo trispalvę“.

Aleksas išreiškė viltį, kad Rusijos kariuomenė  iš Ukrainos greitai bus išvesta ir gyventojai vėl ramiai gyvens.

Related posts