I. PRAKTINĖS ŽINIOS # ROMUALDO ČERNECKIO P. <729 / 840> KAIP PAGAMINTI SLUOKSNIUOTĄ TEŠLĄ (I) # 2022 – 03 – 09

I. PRAKTINĖS ŽINIOS

ROMUALDO ČERNECKIO

729 / 840

PARUOŠĖ ROMUALDAS ČERNECKIS

2022 – 03 – 09

Šaltinis: 2022 METŲ KALENDORIUS

KAIP PAGAMINTI SLUOKSNIUOTĄ TEŠLĄ  (I)

Norint pagaminti gerą sloksniuotą tešlą labai svarbu neskubėti ir nedaryti to atsainiai. Visi produktai privalo būti šalti, o tešla gaminama ant vėsaus paviršiaus, taigi, jei nuspręsite ją gaminti, nedarykite to prikaitusioje virtuvėje ar šalia karštos viryklės.

Laiką planuokite taip, kad tešla galėtų „pailsėti“ tarp lankstymų. Paruoštą sluoksniuotą tešlą galima šaldyti ir prireikus naudoti vėliau.

Produktai sloksniuotai tešlai: 500 g duonai gaminti skirtų miltų, 75 g tirpinto sviesto, 250 ml šalto vandens, 2 arbatiniai šaukšteliai druskos, 300 g sviesto.

Sluoksnuotos tešlos gaminimas: persijokite miltus. Miltų viduryje padarykite įdubimą ir supilkite druską, vandenį bei ištirpintą atvėsintą sviestą. Imdami po truputį miltų iš kraštų užmaišykite tešlą. Išimkie tešlą iš dubens ir keletą kartų perminkykite. Suformukite rutulį, jo viršuje peiliu įpjaukite ryžių. Dėkite tešlą į riebalais pateptą dubenį, uždenkite riebalais patepta maistine plėvele ir padėkite į šaldytuvą 30 minučių.

Įdėkite sviestą tarp dviejų kepimo popieriaus lakštų ir kočėlu išmuškite iki 1 cm storio. Padėkite sviestą į šaldytuvą, kol paruošite tešlą.

(Bus daugiau)

Related posts