I. IŠMINTIS # JONO PAULAUSKO P. <215 / 249> DIRST: MOČIUTĖS PATARIMAI # 2022 – 03 – 12

I. IŠMINTIS

JONO  PAULAUSKO

 

215 / 249

DIRST: MOČIUTĖS PATARIMAI

 JONAS PAULAUSKAS

2022 -03 – 12

12 močiutės patarimų

1. Įkvėpk ateitį, iškvėpk praeitį.

Nesvarbu kas su tavimi vyksta ir kur dabar esi, paprasčiausiai tikėk, kad yra šviesa tunelio gale. Niekada nelauk, nesisavink ir nereikalauk. Tiesiog daryk tai, kas tavo jėgoms ir keisk tai, ką gali pakeisti. Ir jei padarei viską, ką galėjai, tai viskas, ko reikia – įvyks. Arba tu pamatysi sekantį žingsnį.

2. Gyvenimas gali būti paprastas.

Tiesiog susikoncentruok ties vienu dalyku. Tau nebūtina daryti viską iškart ir tuojau pat. Kvėpuok, gyvenk ir daryk tai, kas dabar yra priešais tave. Ką įdėsi į gyvenimą, jis po kurio laiko tau grąžins.

3. Tegu kiti tave priima tokį koks esi, arba nepriima visai.

Sakyk tiesą, net jei balsas dreba. Būdamas savimi, tu į pasaulį neši kažką gražaus, ko dar nebuvo iki tavęs. Tvirtai eik savo keliu ir nelauk tavo kelio supratimo iš kitų, tuo labiau, kad jie nežino kur tu keliauji.

4. Tu ne tas žmogus, kokiu buvai anksčiau, ir tai normalu.

Tu klydai, buvo daug pakilimų ir duobių – ir tu tapai tuo žmogumi, koks esi dabar. Per tuos metus daug kas privertė pakeisti požiūrį, sutvirtėti dvasia. Laikas eina, niekas nestovi vietoje, bet žmonės vis tiek tau sakys, kad pasikeitei. Atsakyk jiems: „Žinoma, aš pasikeičiau – tai ir yra gyvenimas. Bet aš vis dar tas pats žmogus, tiesiog truputį stipresnis, nei buvau anksčiau”.

5. Visa, kas vyksta, padeda mums augti, net jei dabar tai sunku suprasti.

Aplinkybės visą laiką tave nukreips, keis ir tobulins. Tai reiškia, kad ką bedarytum – nenustok tikėti. Pati stipriausia virvė padaryta iš plonų siūlų. Tegu viltis padeda tau tikėti, kad tai dar ne istorijos pabaiga ir potvynių bei atoslūgių virtinė galų gale nuneš tave prie ramių krantų.

6. Nesimokyk, kad praturtėtum, mokykis, kad taptum laimingu.

Laikui bėgant tu matysi daiktų vertę, o ne jų kainą. Galų gale suprasi, kad geriausios dienos tavo gyvenime – kai tu šypsojaisi, tiesiog šiaip, be ypatingos priežasties. Brangink tuos momentus ir būk dėkingas už juos, netrokšdamas nieko daugiau. Tai ir yra tikrosios laimės esmė.

7. Siek džiaugsmo.

Suprask, kad didžioji kančių ir nesėkmių dalis slypi ne aplinkybėse, o tavo santykyje su jomis. Šypsokis pavyduoliams, kurie stengiasi pakenkti, parodyk jiems, ko jie neteko gyvenime ir ko jie niekada negalės atimti iš tavęs.

8. Būk dėmesingas tiems, kurie brangūs.

Kartais, kai mylimas žmogus sako, kad viskas gerai, reikia pažiūrėti jam į akis, stipriai apkabinti ir pasakyti: „Aš gi žinau, kad ne.” Ir neliūdėk, jei tau atrodo, kad žmonės tave prisimena tik tada, kai jiems ko nors reikia. Manyk, kad kitiems žmonėms tu lyg švyturys, prie kurio jie eina, kai jų gyvenimus apgaubia tamsa.

9. Kartais geriau žmogų paleisti, kad jis galėtų augti.

Nes gyvenime svarbiausia ne tai, ką tu dėl jo padarei, o tai, ko jį išmokei.

10. Kartais, dėl rezultato, geriau nustoti bendrauti su žmonėmis, kurie neatitinka tavo interesų.

Tai atlaisvins vietą tiems, kas tavimi tiki. Taip palaipsniui augama. Kai suprasi save ir suprasi, ko nori, tu pastebėsi, kad žmonės ne visada žiūri į dalykus taip pat, kaip tu. Išsaugok gerus prisiminimus ir judėk toliau.

11. Geriau atsisukti ir pasakyti: „Sunku patikėti, kad aš tai padariau”, negu žvilgtelėjus į gyvenimą ištarti: „Aš norėčiau tai padaryti”.

Sukis kaip nori, visada atsiras tave smerkiančių žmonių. Todėl neverta eikvoti gyvenimą tam, kad padarytum įspūdį kitiems. Mylėk save tiek, kad niekada nereikėtų nuleisti kartelę dėl kažkieno lūkesčių.

12. Jei apėmė neviltis laukiant laimingos pabaigos, gali būti, kad dabar pats laikas pradėti viską iš pradžių.

Sustok ir priimk tą faktą, kad kartais patirsi nesėkmių. Tik taip mokomasi. Stipriausi žmonės – kaip tik tie, kurie juokėsi net sunkiais laikais, to jie išmoko pačiose beviltiškiausiose grumtynėse. Jie gali šypsotis, nes tvirtai nusprendė, kad niekas jų neprivers nusivilti ir jie eina pasitikti naujus iššūkius.

Related posts