I.: PRAKTINĖS ŽINIOS / SVEIKATA # ROMUALDO ČERNECKIO P. <996> DIRST: APIE DIETĄ IV # 2022 – 04 – 03

I.: PRAKTINĖS ŽINIOS / SVEIKATA

ROMUALDO ČERNECKIO

996

DIRST: APIE DIETĄ IV

2022 – 04 – 03

ŠALTINIS: 2022 METŲ

KALENDORIUS

JEI NUSPRENDĖTE LAIKYTIS DIETOS IV 

Kad išlaikytumėte normalų kūno svorį, turi būti balansas tarp gaunamos ir sunaudojamos energijos. Jei su maistu gausime kalorijų daugiau, jų perteklius virs riebalais. Ne visi produktai suteikia tą patį sotumo jausmą ir mažina alkį. Pavyzdžiui, bananai yra sotesni nei obuoliai ar apelsinai. Žuvys sotesnės nei sūris, pupelės ar kiaušiniai. Nustatyta, kad didesnis sotumo indeksas (SI) yra vaisių, mažesnis – duonos gaminių.

Vaisiais pasisotinama greičiau, nes juose yra daug skaidulinių medžiagų ir vandens, o kalorijų nedaug. Reiktų rinktis liesesnį pieną, varškę, grietinę ar mėsos gaminius. Patartina rečiau gaminti maistą riebaluose. Salotas gardinti ne riebiais padažais, užpilais, o aliejumi, citrinų sultimis, prieskoniniais žalumynais, krapais, petražolėmis.

Taisyklės, kurių privalote laikytis, antraip – jūsų pastangos bevertės.

*Išmokite skirti alkį nuo įpročio valgyti. Alkis – tai fiziologinis organizmo poreikis, skatinantis žmogų gauti energijos ir palaikyti gyvybę. Įprotis valgyti – tai noras „ką nors“ pakramtyti. Ketindami užvalgyti pagalvokite, ar tikrai esate alkani.

*Valgykite mažomis porcijomis, dažnai, po truputį, tuo pačiu laiku ir tik tai, ką mėgstate.

(Bus daugiau)

Related posts