I.: PRAKTINĖS ŽINIOS / SVEIKATA # ROMUALDO ČERNECKIO P. <1009> DIRST: APIE DEPRESIJĄ I # 2022 – 04 – 05

I.: PRAKTINĖS ŽINIOS / SVEIKATA

ROMUALDO ČERNECKIO

1009

DIRST: APIE DEPRESIJĄ I

2022 – 04 – 05

ŠALTINIS: 2022 METŲ

KALENDORIUS

PAVASARINĖS DEPRESIJOS PRIEŠNUODŽIAI I

Pavasarį visiems padidėja nervų sistemos jautrumas. Jeigu rudenį jausdavote ilgesį, pavasarį kenčiate nuo stiprių nuotaikos pokyčių: susierzinimą kelis kartus per dieną keičia apatija. Net įprastus protinius ir fizinius krūvius šį sezoną, ko gero, laikote nepakeliamais.

Atsisakykite žadintuvo. Pavasarį mūsų organizmas reikalauja daugiau miego. Dabar visaverčiam poilsiui reikia dešimties valandų. Nemiga – viena pagrindinių sezoninio sveikatos pablogėjimo priežasčių. Ji sumažina darbingumą ir net intelekto lygį.

Prie galvūgalio pasidėkite pagalvėlę su sausomis žolėmis – ramunėlėmis, levandomis, bazilikais, melisomis, valerijonais. Raminantį poveikį turi ir eterinis šių augalų aliejus.

Pabandykite bent sykį atsisakyti žadintuvo ir pasitikėkite savo vidiniu laikrodžiu. Pavyzdžiui, iš vakaro duoti sau komandą nubusti 8 val. ryto. Tai būtinai suveiks, ypač jeigu buvo saikinga vakarienė, laiku atsigulėte ir miegojote išvėdintame kambaryje. Įpratę prie natūralaus pabudimo, išmoksite gyventi harmonijoje su savimi.

(Bus daugiau)

Related posts