I. VILNIAUS APSKRITIES / ELEKTRĖNŲ KRAŠTO AKTUALIJOS EKŪ # WWW.DIRST.LT P. <1548> DIRST: APIE LIFTUS ELEKTRĖNUOSE # 2022 – 04 – 14

I. VILNIAUS APSKRITIES / ELEKTRĖNŲ KRAŠTO AKTUALIJOS 

1548

DIRST: APIE LIFTUS ELEKTRĖNUOSE

Informacijos šaltinis: 

Portale paskelbta: 2022 – 04 – 14

Aktuali šaltinio informacinė medžiaga: 

Liftų atnaujinimas Elektrėnų mieste vyksta gan sparčiai

2022-04-06

Bendrovė viena pirmųjų respublikoje nuo 2007 metų pradėjo kaupti lėšas daugiabučių namų liftų atnaujinimui. Tais pačiais metais buvo suderintas keleivinių liftų keitimo planas, kuris sudarytas atsižvelgiant į jų eksploatacijos pradžią ir techninę būklę. Liftų keitimo terminai buvo planuoti pagal tuo metu esančias rinkos kainas ir 30 liftų keitimo pabaiga Elektrėnuose numatyta 2032 metais. Kadangi bendrovė sėkmingai per visą numatytą laikotarpį vykdė senų, susidėvėjusių liftų keitimą naujais moderniais, tai dabar galime pasidžiaugti, kad iš numatytų pakeisti visų liko neatnaujinti tik 5 liftai, prie kurių prisidėtų ir neseniai pradėtas administruoti Draugystės g. 11 daugiabutis, jo lifto techninė būklė yra gana prasta.

2022 metais numatyta atnaujinti 3 liftus: Pergalės g. 25, 9 ir Šarkinės g. 13, kurių rangos darbų pirkimo vertė sudaro 112 002 Eur su PVM. Darbai numatyti baigti iki 2022 birželio 1 dienos. Jei bus surinkta pakankamai lėšų tai š. m. pabaigoje ar kitų metų pradžioje planuojamas dar 2-ų liftų atnaujinimo darbų pirkimas.

Bendrovė kaip administratorius sėkmingai ir anksčiau numatyto laiko vykdo daugiabučių namų liftų atnaujinimo darbus. Vykdant viešuosius pirkimus, bendrovei pavyko žymiai pigiau nupirkti liftų įsigijimo ir jų sumontavimo darbus. Todėl numatytas 2032 metais visų liftų atnaujinimas bus įvykdytas jau po kelių metų, 2024 – aisiais, žymiai anksčiau negu yra numatyta plane.

Gyventojai gali pasidžiaugti įrengtais šiuolaikiškais moderniais liftais. Vienas iš prašymų gyventojams būtų, kad jie tausotų, negadintų, neterštų naujų liftų, kad visos pastangos būtų nukreiptos ilgesniam jų tarnavimo laikui.

Related posts