I. PRAKTINĖS ŽINIOS # ROMUALDO ČERNECKIO P. <1268> DIRST: KAIP IŠMOKTI BENDRAUTI  II # 2022-05-19

I. PRAKTINĖS ŽINIOS

ROMUALDO ČERNECKIO

1268

DIRST: KAIP IŠMOKTI BENDRAUTI  II

2022 – 05- 19

ŠALTINIS:

2022 METŲ KALENDORIUS

Efektyvaus tarpasmeninio bendravimo barjerai

Stresas ir nekontroliuojamos emocijos. Kai jaučiate nerimą ir esate emociškai pervargę, padidėja tikimybė, kad neteisingai suprasite pašnekovo jums perduodamą informaciją ar patys pasiųsite painius neverbalinius signalus. Jei esate tokioje būsenoje, atsikvėpkite ir šiek tiek prasiblaškykite, prieš tęsdami pokalbį.

Dėmesio trūkumas. Negalite efektyviai bendrauti, jei tuo pat metu darote kitas užduotis. Jei galvojate, ką pasakysite toliau, svajojate, tikrinate telefoną ar galvojate apie bet ką kitą, beveik garantuotai praleisite neverbalinius ženklus. Turėtumėte susitelkti tik į pokalbį.

Nevientisa kūno kalba. Neverbalinė komunikacija turėtų sustiprinti informaciją, perduodamą žodžiais, o ne prieštarauti jai. Jei sakote viena, tuo tarpu jūsų kūno kalba sako ką kita, jūsų pašnekovas, ko gero, palaikys jus nenuoširdžiu žmogumi.

Negatyvi kūno kala. Jei nesutinkate su tuo, ką pašnekovas jums sako, tikėtina, kad galite naudoti atitinkamą kūno kalbą – rankų sukryžiavimas, akių kontakto vengimas, trepsėjimas koja. Jums nebūtina sutikti su pašnekovo nuomone, tačiau pasistenkite bendrauti konstruktyviai, neverčiant kito žmogaus pasijausti nepatogiai ar įžeistam.

Related posts