I. PRAKTINĖS ŽINIOS
ROMUALDO ČERNECKIO
1325
DIRST: GAMINAME SU AVIŽOMIS
2022 – 05- 28
ŠALTINIS:
2022 METŲ KALENDORIUS
Avižų ir varškės blynai
Reikės: ½ puodelio avižų dribsnių, ½ puodelio varškės, 1 arbatinio šaukštelio vanilinio cukraus, 4 kaušinių baltymų.
Gaminimas: sumaišykite visas sdedamąsias dalis virtuviniu kombainu. Ant virutinės kaitros įkaitinkite aliejumi pateptą keptuvę. Suformuokite nedidelius blynus ir kepkite po 2-3 min. kiekvieną pusę. Valgykite su riešutų sviestu, mėgstamomis uogomis ar jogurtu.
Pikantiška avižų košė su kiaušiniu
Reikės: ¼ puodelio avižų (nesmulkintų), ¾ puodelio vandens, druskos ir pipirų pagal skonį, 2 valgomųjų šaukštų tarkuoto fermentinio sūrio, 1 valgomojo šaukšto kokosų aliejaus arba lydyto sviesto, ¼ puodelio kubeliais pjaustytos raudonos paprikos, 2 valgomųjų šaukštų smulkiai pjaustytų svogūnų, 1 kiaušinio.
Gaminimas: užvirkite vandenį, sudėkite avižas, sumažinkite kaitrą ir palikite pavirti apie 3 min., kol vanduo bus sugertas. Nuimkite nuo vyryklės ir įmaišykite tarkuotą sūrį, žiupsnį druskos ir pipirų. Įkaitinkite keptuvėje ant vidutinės kaitros pusę šaukšto riebalų. Sudėkite daržoves ir maišydami apkepkite 2-3 min., kol suminkštės. Sudėkite suminkštėjusias daržoves ant košės ir ant vidutinės kaitros, įdėję likusius riebalus, iškepkite kiaušinį. Jį dėkite ant košės.