I. DATA # ROMUALDO ČERNECKIO P. <1513> DIRST: TARPTAUTINĖ ARCHITEKTŲ DIENA # 2022-07-01

I. DATA

ROMUALDO ČERNECKIO

1513

DIRST: TARPTAUTINĖ ARCHITEKTŲ DIENA

Paruošė ROMUALDAS ČERNECKIS

2022-07-01

Šaltinis: INTERNETO ERDVĖ 

Minima: 2022.07.01

Kasmet liepos 1 d. minima Tarptautinė architektų diena. Tai profesinė architektų šventė. Šventės metu įvairiuose Lietuvos miestuose organizuojami renginiai, vyksta paskaitos apie architektūrą, pristatomos architektūros parodos.

Šia proga Architektūros studentų klubas organizuoja Tarptautinį architektūros studentų idėjų konkursą S!KON. Konkursu siekiama paskatinti bendradarbiauti įvairių šalių architektūros mokyklų studentus, besivaržant išreikšti naujas idėjas ir individualumą. Konkursas rengiamas nuo 1983 m.

Lietuvos architektų sąjunga įkurta 1924 m. Nuo 2004 m. sąjunga tapo Europos architektų tarybos nare. Ši sąjunga – savarankiška, savanoriška kūrybinė organizacija. Ji savarankiškai ir kartu su Lietuvos valstybinėmis institucijomis, kūrybinėmis bei visuomeninėmis organizacijomis ruošia ir dalyvauja įgyvendinant LR programas, susijusias su architektūrine veikla. Sąjunga bendradarbiauja su užsienio įstaigomis; steigia įmones, fondus ir nepelno organizacijas, susijusias su architektūrine veikla; turi leidybinę teisę; organizuoja konkursus, parodas, seminarus, temines konferencijas, profesines architektų stažuotes; rūpinasi architektūros mokslo plėtra ir būsimų architektų rengimu.

Related posts