I. PRAKTINĖS ŽINIOS # ROMUALDO ČERNECKIO P. <1539> DIRST: ŠALTA AGURKŲ SRIUBA SU MOCARELA # 2022-07-05

I. PRAKTINĖS ŽINIOS

ROMUALDO ČERNECKIO

1539

DIRST: ŠALTA AGURKŲ SRIUBA SU MOCARELA

2022 – 07-05

ŠALTINIS:

2022 METŲ KALENDORIUS

Reikės: 600 g šviežių mažų agurkų, 50 g saulėje džiovintų pomidorų, 4-5 šaukštai vyno acto, 4-5 šaukštų alyvuogių aliejaus, 125 g mažų mocarelos sūrio rutuliukų, 4 baziliko šakelių, 200 ml vandens, 2 duonos riekelių, skiltelės česnako, šaukšto kaparėlių, druskos, juodųjų maltų pipirų pagal skonį.

Gaminimas: jei agurkų odelė kieta – nulupkite. Agurkus stambiai supjaustykite. Duonelę sugnaibykite nedideliais kąsneliais ir sumaišykite su agurkais, stambiai supjaustytu česnaku bei 2 šakelėmis baziliko (2 šakeles pasilikite).

Visą mišinį užpilkite alyvuogių aliejumi, vyno actu, suberkite druską, pipirus, išmaišykite  ir leiskite pastovėti 5-7 minutes.

Tada supilkite vandenį, 0,5 šaukšto kaparėlių ir visa tai susmulkinkite plaktuvu iki vienalytės masės. Pastatykite sriubą į šaldytuvą.

Mocarelos rutuliukus perpjaukite pusiau, saulėje džiovintus pomidorus susmulkinkite mažais gabaliukais, likusius kaparėlius ir bazilikus smulkiai sukapokite. Viską sumaišykite, gausite padažą.

Atšaldytą sriubą išpilstykite į lėkštes, į centrą dėkite 2-3 šaukštus padažo iš mocarelos, pomidorų, bazilikų ir kaparėlių. Pabarstykite krapais.

SKANAUS

Related posts