I. PRAKTINĖS ŽINIOS # ROMUALDO ČERNECKIO P.<1645> DIRST: INTRAVERTAI I # 2022-07-22

I. PRAKTINĖS ŽINIOS

ROMUALDO ČERNECKIO

1645

DIRST: INTRAVERTAI  I

2022-07-22

ŠALTINIS:

2022 METŲ KALENDORIUS

INTRAVERTAI: KUO SIKRIASI NUO EKSTRAVERTŲ I

Intravertai, dažnai visuomenėje priimami kaip uždari žmonės, kurie nenori su niekuo bendrauti ir verčiau penktadienio vakarą praleis vieni nei nueis į vakarėlį. Mažesnio sąmoningumo žmonių būryje jie gali užsitarnauti drovaus keistuolio pravardę dėl iš pažiūros prastesnių socialinių įgūdžių. Tačiau, kalbant apie intravertus, netiesa.

Esminis skirtumas tarp intravertų ir ekstravertų yra tai, kad intravertai semiasi energijos iš buvimo vieni. Šie žmonės koncentruojasi į vidinį savo pasaulį ir mėgaujasi būdami vieni arba mažoje žmonių grupėje. Taip pat jie teikia pirmenybę darbui, kai vienu metu koncentruojamasi į vieną užduotį. Ekstravertai – priešingai, koncentruojasi į išorinį pasaulį ir mėgaujasi atlikdami daugiafunkcines užduotis.

Manoma, kad intravertai sudaro nuo 16 proc. iki 50 proc. populiacijos. Dalis šių žmonių tam tikrose situacijose išmoksta elgtis kaip ekstravertai, todėl kartais atskirti šį asmenybės tipą gali būti sudėtinga.

Dėl savo asmenybės tipo ir tokių gerai išvystytų savybių kaip analitinis mąstymas, susitelkimas, atidumas detalėms, empatija, išankstinis įvairių veiksmų ir pasekmių apgalvojimas, intravertai yra geri lyderiai ir specialistai: mokslininkai, rašytojai, menininkai.

(B. d.)

Related posts