I. DATA # ROMUALDO ČERNECKIO P.<1746> DIRST: TARPTAUTINĖ ORGAZMO DIENA # 2022-08-08

I. DATA

ROMUALDO ČERNECKIO

1746

DIRST: TARPTAUTINĖ ORGAZMO DIENA

2022-08 08

Šaltinis: INTERNETO ERDVĖ

Minima: 2022.08.08

Tarptautinė orgazmo diena kasmet rugpjūčio 8 d. švenčiama nuo 1998 m. Šventės šūkis – Vientisas pasaulio orgazmas. Tai energijos, ekstazės, malonumo diena. Šventę raginama švęsti visame pasaulyje – nuo Aliaskos iki Zimbabvės (nuo šalčiausios vietos iki karščiausios ir nuo A iki Z). Kaip švęsti? Vienam ar dviese, ar grupėmis, kaip tik patinka.

Šventės iniciatorius biseksualas Aleksas Hirka teigia, kad šią dieną verta dovanoti seksualias dovanas, kaip dovanos dovanojamos per Kalėdas; vaidinti įvairius vaidmenis, persirengiant kaip per Helovyną; prisiekti meilę kaip per Valentino dieną.

Terminas „orgazmas“ (aukščiausias lytinio pasitenkinimo laipsnis) kilo iš graikiško žodžio „orgao“ – degti aistra. Orgija kažkada buvo vadinamos romėnų ir graikų apeigos, skirtos dievams, dažniausiai vyno ir pramogų dievui Bakchui arba Dionisui garbinti. Tų puotų metu buvo mėgaujamasi visais malonumais, nieko nesivaržoma, todėl galiausiai žodis „orgija“ pradėtas vartoti ištvirkavimo prasme.

Mokslininkai teigia, kad žmonės ir delfinai – vieninteliai, kurie mylisi dėl malonumo. Nepaisant to ilgiausiai trunka kiaulės orgazmas – net 30 min. Liūtai poruojasi iki 50 kartų per dieną. Jokio malonumo sueities metu nejaučia katės patelė, išgyvena vien skausmą.

Related posts