I. VILNIAUS APSKRITIES/ELEKTRĖNŲ KRAŠTO AKTUALIJOS # WWW.DIRST.LT P.<1992> DIRST: KAS VYKSTA ELEKTRĖNUOSE # 2022-08-12

I. VILNIAUS APSKRITIES/ELEKTRĖNŲ KRAŠTO AKTUALIJOS 

1992

DIRST: KAS VYKSTA ELEKTRĖNUOSE 

2022-08-12

Informacijos šaltinis: 

Aktuali šaltinio informacinė medžiaga: 

Sveikiname Elektrėnuose besikuriantį verslą

2022-08-10

Keliaujantys magistrale jau ne vienus metus Elektrėnuose mato vykstančias statybas, kylančius prekybos centrus, maitinimo įstaigas, degalinę su automatine automobilių plovykla, elektromobilių įkrovimo stoteles. Šiam projektui įgyvendinti prireikė ne vieno dešimtmečio. Elektrėnų savivaldybės tarybai priėmus sprendimą  Keliaujantys magistrale jau ne vienus metus Elektrėnuose mato vykstančias statybas, kylančius prekybos centrus, maitinimo įstaigas, degalinę su automatine automobilių plovykla, elektromobilių įkrovimo stoteles. Šiam projektui įgyvendinti prireikė ne vieno dešimtmečio. Elektrėnų savivaldybės tarybai priėmus sprendimą išnuomoti šią teritoriją, buvo vykdomi įvairūs parengiamieji darbai (elektros tinklų iškėlimas, investuotojų paieška, aukcionai ir kt.). Nuomos procedūras vykdė Valstybės žemės fondas. Dar 2006 m. UAB „Irlanda“ laimėjo Elektrėnų savivaldybės paskelbtą koncesijos konkursą. Elektrėnų savivaldybės tarybai bendrovės atstovai pristatė numatomo projekto viziją. Jo įgyvendinimas užtruko dėl daugybės kliūčių, iš kurių kone rimčiausia yra 2007–2008 m. finansų krizė, kuri ekonomistų laikoma didžiausia po XX a. ketvirtojo dešimtmečio antrosios pusės. Pastaroji krizė projektų vystytojus privertė paprastinti savo planus, vertinti realiai ir atsisakyti gigantomanijos.

Rugpjūčio 11 dieną duris atvers ,,Crisperia“, ,,Sushi city“, ,,Pizza Express“, ,,Vynoteka“. Jau anksčiau pradėjo veikti ,,Sriubos puodelis“ ir ,,H2Auto“ plovykla. ,,Neste“ degalinė ir ,,Vero cafe“ restoranas atsidarys keletą savaičių vėliau. Atidarymo dieną komplekse bus daugybė akcijų. Atvykę bus vaišinami kava, numatomos akcijos maistui, dalijamos nuolaidų kortelės, nemokamai plaunami automobiliai ir kt.

Pasak Elektrėnų savivaldybės mero Kęstučio Vaitukaičio, puiku, kad verslas šioje apleistoje teritorijoje, turbūt didžiausioje šunų vedžiojimo vietoje Europoje, įžvelgė šią nišą ir įgyvendino sumanytą projektą. Šio daugiafunkcio modernaus komplekso paslaugomis galės naudotis ir Elektrėnų gyventojai, ir keliaujantys magistrale. Sutvarkyta teritorija didina miesto patrauklumą, konstruktyvus bendradarbiavimas su verslu mažina nedarbo lygį, gerina paslaugų kokybę.

Šį projektą Elektrėnuose įgyvendino ,,MAD Property“ vystytojai (plėtotojai), dirbantys komercinio nekilnojamojo turto segmente ir turintys ilgametę patirtį. ,,MAD Property“ vadovas Domas Jagminas papasakojo, kad idėją pradėjo plačiau plėtoti lankydamasis tokio tipo objektuose užsienyje. Ši teritorija turi ir specifinių reikalavimų – gana didelė sklypo dalis patenka į magistralinio kelio apsaugos zoną, kur plėtra yra itin ribota, todėl reikėjo surasti tokius nuomininkus, kuriems būtų svarbu ne patalpų plotas, bet kitos aplinkybės. Pasak jo, nieko identiško neteko matyti, tačiau kai ką pritaikė pagal mūsų rinkos poreikius – formatą, o patikrinus operatorių nuomonę apie planuojamą konceptą, pasitvirtino, kad einama teisingu keliu. Pradėjus kalbėtis su potencialiais nuomininkais, paaiškėjo, kad yra galimybė plėtoti unikalų projektą, ypač pravažiuojantiems klientams, nes niekur Lietuvoje nėra tokio įgyvendinto projekto, kur vienoje vietoje būtų tiek operatorių. Viskas klientų patogumui: degalinė, plovykla, elektromobilių įkrovimo stotelės, net 5 vietos pavalgyti ir parduotuvė. Unikalu ir tai, kad vienoje vietoje yra net trys užvažiuojamosios maitinimo įstaigos. Tai labai patogu, nes maistą ir gėrimus galima užsakyti internetu ar telefonu dar neprivažiavus šios lokacijos, o atvykus, beliks tik pasiimti pro langelį ir keliauti toliau. Žinoma, galima maistu mėgautis ir vietoje, taipogi iš anksto užsakius. Tokios paslaugos neteikia nė viena degalinė, kur reikia laukti eilėje, kol užsakysite, o paskui laukti, kol pagamins, tiksliau, pašildys maistą. Klientų patogumui įrengtos elektromobilių įkrovimo stotelės, lauko terasos, erdvi automobilių stovėjimo aikštelė, didelis asortimentas kokybiško maisto ir gėrimų.

Pasak D. Jagmino, šiame komplekse bus įdarbinta apie 33-36 žmonių iš Elektrėnų ar šalia esančių vietovių. Jau nemaža dalis darbuotojų iš Elektrėnų yra įdarbinta.

Elektrėnų savivaldybės administracijos direktorius Gediminas Ratkevičius pabrėžė, kad ,,MAD Property“ 11 įrengtų elektromobilių įkrovimo stotelių padės spręsti elektromobilių tinklo klausimus, sukurtų per 30 darbo vietų padės gyventojams, ieškantiems darbo. Viešo maitinimo įstaigų plėtra iš dalies padės užpildyti jų trūkumą Elektrėnų mieste (dėl skonio nesiginčysiu, nes meniu nėra Savivaldybės administracijos reguliavimo sritis). Dykros turi būti sutvarkytos ir tarnauti žmonėms, kad jie gautų reikiamas ir kokybiškas paslaugas.

Tikimės, kad šalia išnuomotas valstybinės žemės sklypas taip pat bus sutvarkytas ir jame verslas plėtos aplinkoje derančią veiklą, tenkinančią vis daugiau žmonių poreikių.

Infrastruktūros plėtros smagratis pagaliau įsuktas, stagnacijos nebus. Sveikiname Elektrėnuose įsikuriantį verslą ir linkime jam sėkmės!

Related posts