I. VILNIAUS APSKRITIES/ELEKTRĖNŲ KRAŠTO AKTUALIJOS # WWW.DIRST.LT P.<2008> DIRST: PAS KAIMYNUS # 2022-08-15

I. VILNIAUS APSKRITIES/ELEKTRĖNŲ KRAŠTO AKTUALIJOS 

Labas rytas,

siunčiame „Trakų žemė“ 2022 08 12 Nr. 32 pdf

Pagarbiai,

Jolanta Zakarevičiūtė

Trakų rajono laikraščio „Trakų žemė“ redaktorė

Tel. 8 528 51 266, mob. 8 605 19 302

  1. p. trakuzeme@traku-zeme.lt

Naujoji g. 16, TRAKAI

www.traku-zeme.lt

„Trakų žemė“ prenumeruojama visuose Vilniaus apskrities rajonuose (Trakų r., Vilniaus r., Šalčininkų r., Švenčionių r., Ukmergės r., Elektrėnų sav.)

ir Vilniaus mieste. Prenumeratoriai gali nemokamai skelbti savo skelbimus, užuojautas, padėkas.

“Trakų žemės” laikraštis įsteigtas 1988 m. rugsėjo 12 d. Lietuvos Persitvarkymo Sąjūdžio Trakų rajono tarybos nutarimu.

2008

DIRST: PAS KAIMYNUS

2022-08-15

Informacijos šaltinis: Trakų žemė.lt

Aktuali šaltinio informacinė medžiaga: 

Apie darbus ir planus Trakų seniūnijoje

Vasara jau prie pabaigos, o per ją Trakų seniūnijoje spėjome padaryti daug darbų, apie kuriuos skubu papasakoti.

Trakų seniūnijos teritorija – per 14 tūkst. ha, prižiūrime daugiau nei 200 km kelių ir gatvių. Dėl praūžusių liūčių ir vėtrų teko tvarkyti daug kelių, pralaidų, šiuo metu atliekami kelių su žvyro danga žvyravimo, greideriavimo darbai. Stebime kelių su asfalto danga būklę – lopomos duobės, išdaužos, taip pat šienaujami kelkraščiai pavojingose, eismą apsunkinančiose vietose. Kaimiškos seniūnijos kapinės buvo šienautos du kartus, šie darbai tęsiami ir toliau.

Šiuo metu Trakuose vyksta ir daugiabučių namų kiemų šaligatvių, asfalto dangos tvarkymo darbai, taip pat tvarkomos vaikų žaidimų aikštelės, genimos gyvatvorės, atliekama begalė kitų darbų. Sutvarkius daugiabučių namų kiemus įrengiame poilsio suolelius – gražioje, sutvarkytoje aplinkoje malonu pailsėti (ypatingai tai aktualu mūsų senjorams). Atsižvelgiant į gyventojų, seniūnaičių pateikiamus pastebėjimus, buvo įrengti laiptų turėklai Trakų gatvėje bei ties Vytauto g. 78-uoju namu.

Labai džiaugiamės, kad daugiau tvarkos ir konteinerinėse atliekų surinkimo aikštelėse, tačiau noriu priminti, kad kiemuose sutvarkytų želdinių atliekas (šakas, lapus, nušienautą žolę ir kitas žaliąsias atliekas) gyventojai turi išvežti į žaliųjų atliekų surinkimo aikšteles (tokią turime Trakuose, Gedimino g. 36A). Labai prašome tokių atliekų nepalikti mieste ties gatvių važiuojamąja dalimi – šie veiksmai prilyginami atliekų tvarkymo taisyklių pažeidimui.

Vilma Puišienė

Daug darbų atliekame ir seniūnijos kaimiškose vietovėse – tam savivaldybės biudžete turime eilutę seniūnijų savarankiškoms veikloms vykdyti. Iš šios programos lėšų atliekame nemažai darbų, apie kuriuos jau esu rašiusi, o kai kuriuos atlikome visai neseniai: Meiluškių kaimo kapinėse atsirado patogesnis privažiavimas ir daugiau vietos automobiliams statyti; Būdos III kaime įrengta ilgai laukta autobusų laukimo stotelė; Žaizdriuose atnaujintoje poilsio aikštelėje pastatėme skersinį sportuojantiems.

Džiaugiamės ir tuo, kad sutvarkyta dar viena tvoros dalis Trakų miesto senosiose katalikų kapinėse ties Šaudyklos gatve, suplanavome taip pat pratęsti ir senosios stačiatikių kapinių tvoros tvarkymo darbus. Girdime savo seniūnijos gyventojus ir reaguojame į įvairiausius prašymus – ką galime sutvarkyti ar kažkuo padėti, darome iš karto; kai kuriems prašymams įgyvendinti reikia laiko arba papildomų lėšų – tuomet tokius darbus planuojame ateičiai.

Esame turistų gausiai lankomas miestas, tačiau visi darbai atliekami atsižvelgiant ir į gyventojų poreikius. Gražus tokių darbų pavyzdys – Simono Firkovičiaus skvere priešais pirmąjį tiltą į pilį įrengta vandens gertuvė – iš jos galite atsigerti, prisipilti vandens buteliuką ar palakinti savo augintinį. Labai smagu, kad Trakai tikrai gražėja – nemaža Bernardinų ežero pakrantės tako dalis jau išgrįsta, vakarais veikia apšvietimas. Tikrai gera ir malonu pasivaikščioti šiuo taku, o tuo tarpu laukiame ir šio tako pratęsimo darbų iki pat gelbėjimo stoties Galvės ežero pakrantėje.

Dar vienas akiai malonus ir gražus elementas Trakuose – mūsų gėlinės. Už nuostabias ir puikiai prižiūrimas gėles labai dėkoju mūsų seniūnijos želdinių specialistui Eitvydui Juškauskui – ne kartą iš kompetentingų specialistų bei gyventojų ir miesto svečių teko girdėti atsiliepimų, kad gatvių atitvaruose ir apšvietimo stulpuose žydinčios gėlės yra gražiausios Lietuvoje. Aš tokiai nuomonei pritariu. O Jūs?

Baigdama noriu padėkoti savivaldybės kolegoms, darbų rangovams, seniūnaičiams ir bendruomenių atstovams, neabejingiems ir bendruomeniškiems gyventojams, seniūnijos darbuotojams ir visiems, kam Trakai yra mylimi ir svarbūs. Ačiū!

Vilma PUIŠIENĖ,

Trakų seniūnijos seniūnė

Interneto erdvėje parinktos nuotraukos

Related posts