I.: PRAKTINĖS ŽINIOS / SVEIKATA # ROMUALDO ČERNECKIO P.<1974> DIRST: KAIP ATSIKRATYTI KNARKIMO II # 2022-09-12

I.: PRAKTINĖS ŽINIOS / SVEIKATA

ROMUALDO ČERNECKIO

1974

DIRST:

KAIP ATSIKRATYTI KNARKIMO II

2022-08-12

ŠALTINIS:

2022 METŲ KALENDORIUS

Jeigu knarkiant kuriam laikui sustoja kvėpavimas, kraujyje krinta deguonies kiekis, todėl tokiems žmonėms padidėja rizika naktimis patirti infarktą ar insultą. Jei žmogus knarkia nuolat, jam reikia atlikti polisomnografijos (nakties miego parametrų tyrimo) procedūrą, kuri padės parinkti gydymo metodą.

Be to, kovojant su knarkimu, būtina laikytis tinkamo miego taisyklių. Jos nesudėtingos: tereikia atsisakyti aukštų pagalvių ir stengtis miegoti ant šono. Kad neiškryptų stuburo kaklinė dalis, įsigykite specialią ortopedinę pagalvę.

Tiksliai nustatyti knarkimo priežastį ir nuo jo išsivaduoti padės švarus kvėpavimas pro nosį. Jeigu prieš miegą išvalę nosį nesulaukiate norimo rezultato, kreipkitės į otorinolaringologą ir išsiaiškinkite, ar neturite polipų, ar neiškrypusi nosies pertvara, ar nepadidėjusios tonzilės. Visas šias problemas galima išspręsti nesudėtingomis operacijomis.

Be chirurginės pagalbos, šiandien knarkimas gydomas ir įvairais burnos įtaisais. Jie sustabdo knarkimą, užfiksuodami ar pastumdami į priekį apatinį žandikaulį; dėl to praplatėja kvėpavimo takai. Nepaisant pripratimo problemos, šie įtaisai efektyviai pažaboja knarkimą.

Related posts