I. VILNIAUS APSKRITIES / ELEKTRĖNŲ KRAŠTO AKTUALIJOS EKŪ # WWW.DIRST.LT P.<2136> DIRST: APIE DAUGIABUČIŲ NAMŲ RENOVACIJĄ ELEKTRĖNŲ SAVIVALDYBĖJE # 2022-09-15

I. VILNIAUS APSKRITIES / ELEKTRĖNŲ KRAŠTO AKTUALIJOS 

2136

DIRST: APIE DAUGIABUČIŲ NAMŲ RENOVACIJĄ ELEKTRĖNŲ SAVIVALDYBĖJE 

Informacijos šaltinis: 

Portale paskelbta: 2022-09-15

Aktuali šaltinio informacinė medžiaga: 

Elektrėnų savivaldybėje spartėja daugiabučių namų renovacija

2022-09-15

Artėjant naujam šildymo sezonui kiekvienam gyventojui aktualu žinoti kiek reikės mokėti už šildymą, elektrą, dujas. Brangstant energetiniams ištekliams, didės ir mokesčiai. Viena iš alternatyvų gyventi šilčiau ir mokėti mažiau yra daugiabučių namų atnaujinimas. Energetinių resursų, statybinių medžiagų, kuro kainų augimas turi įtakos ir daugiabučių namų renovacijos išlaidų didėjimui. Šiuo metu intensyvėja daugiabučių atnaujinimo eiga. Bendrovė stengiasi spartinti daugiabučių namų renovaciją, pravesti kuo daugiau susirinkimų su gyventojais, pateikti jiems būtiną informaciją, skelbti darbų rangos konkursus.

Šiai dienai Elektrėnų savivaldybėje pilnai atnaujinta 30 daugiabučių namų: Elektrėnų mieste – 22 namai ir Vievio mieste – 8 namai. Užbaigti rangos darbai dar 3 daugiabučiuose namuose, formuojami pridavimai Valstybinei statybos inspekcijai. Šiuo metu vykdomi namų atnaujinimo (modernizavimo) rangos darbai Elektrėnų mieste 5 daugiabučiuose ir Vievio mieste 4 daugiabučiuose. Džiugu, kad intensyvėja daugiabučių namų atnaujinimas. Rangos darbai nupirkti ir sudaromos sutartys dėl 9 daugiabučių namų atnaujinimo: 1 namo – Elektrėnų ir 8 namų – Vievio miestuose. Dabar renovacijos procese yra 24 daugiabučiai namai, kuriems perkami rangos darbai: Elektrėnų mieste – 17 vnt. ir Vievio mieste – 7 vnt. Taip pat Elektrėnų savivaldybės 27 daugiabučių namų gyventojai yra jau seniau pateikę prašymus ir laukia paraiškų teikimo daugiabučių namų atnaujinimui: Elektrėnų mieste – 15 ir Vievio mieste – 12 namų. Jei pavyktų sėkmingai įgyvendinti visus gautus gyventojų prašymus, tai netolimoje ateityje turėsime 102 atnaujintus daugiabučius.

Bendrovė sėkmingai vykdo ir liftų atnaujinimą daugiabučiuose Elektrėnų mieste. Nuo 2008 metų iki 2032 metų buvo planuota pakeisti 30 vnt. liftų naujais. Iki šiol dauguma liftų yra jau atnaujinti. 2022 metais pakeisti naujais dar 3 liftai: Pergalės g. 25, 9 ir Šarkinės g. 13, kurių rangos darbų pirkimo vertė sudaro 112 002 Eur su PVM. Šiai dienai planuojamas dar vieno lifto pirkimas Pergalės g. 45, kadangi įvertinus jo techninį stovį, jis yra prastos techninės būklės, nesaugus, todėl rengiamos techninės sąlygos viešo konkurso paskelbimui. Iki 2024 metų pabaigos bendrovė planuoja pakeisti likusius senus 4 liftus. Bendrovė kaip administratorius sėkmingai ir anksčiau numatyto laiko įvykdys planuotų daugiabučių namų liftų atnaujinimo darbus. Vykdant viešuosius pirkimus, bendrovei pavyko žymiai pigiau nupirkti liftų įsigijimo ir jų sumontavimo darbus. Todėl numatytas 2032 metais visų liftų atnaujinimas bus įvykdytas jau po kelerių metų, žymiai anksčiau negu buvo planuota. Bendrovė bus viena pirmųjų respublikoje, kuri sėkmingai įgyvendins pasenusi  liftų pakeitimą naujais.

Related posts