I. PRAKTINĖS ŽINIOS # JONO PAULAUSKO P.<497> DIRST: PASMALIŽIAUK! # 2022-09-20

I. PRAKTINĖS ŽINIOS

JONO  PAULAUSKO

 

497

DIRST: PASMALIŽIAUK!

 JONAS PAULAUSKAS

2022-09-20

Bulvių apkepas su šonine pagal prancūzišką receptą

Reikės:

  • 2 kilogramų bulvių
  • 1 didelio svogūno
  • 2 česnako skiltelių
  • 1/4 stiklinės miltų
  • 1/4 pakelio sviesto
  • 2 stiklinių pieno
  • 1 stiklinės vištienos sultinio
  • druskos ir maltų juodųjų pipirų

Ruošimo eiga

Kubeliais supjaustykite nuluptą svogūną, sutraiškykite česnako skilteles ir kuo plonesniais griežinėliais supjaustykite nuskustas ir nuplautas bulves.

Gilesniame inde sumaišykite 2 stiklines pieno ir 1 stiklinę vištienos sultinio (puikiai tinka iš kubelių).

Į puodą suberkite sviestą ir ištirpinkite nuolatos maišydami, suberkite į sviestą svogūno kubelius, česnaką ir pakepinkite maždaug minutę laiko, kad svogūnai spėtų suminkštėti. Į juos berkite miltus, viską gerai išmaišykite. Įpilkite trečdalį pieno ir sultinio mišinio.

Kaitindami nuolatos maišykite ir padažui pradėjus tirštėti, po truputėlį supilkite likusią pieno ir sultinio dalį. Pagardinkite druska ir maltais juodaisiais pipirais.

Kepimo indą patepkite aliejumi (jei turite purškiamo – naudokite jį), dviem sluoksniais išdėliokite ant dugno bulvių skilteles, pagardinkite jas druska ir maltais juodaisiais pipirais, užpilkite trečdalį paruošto padažo.

Ant viršaus dėkite likusias bulves, įmaišydami kubeliais ar plonomis riekelėmis pjaustytos šoninės. Viską gausiai užpilkite likusiu padažu.

Indą uždenkite folija ir pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 200 laipsnių, maždaug 35-40 minučių. Išėmę iš orkaitės, leiskite patiekalui šiek tiek atvėsti ir padažui sutirštėti.

Drąsiai keiskite šio patiekalo receptūrą atsižvelgdami į tai, ką turite šaldytuve ar kokių produktų tą savaitę galite įsigyti patraukliomis kainomis. Pavyzdžiui, vietoje šoninės apkepui naudokite maltą jautieną ar vištienos filė. Taip ir sutaupysite, iš atrasite naujus skonių derinius.

SKANAUS!

Related posts