I.: PRAKTINĖS ŽINIOS / SVEIKATA # ROMUALDO ČERNECKIO / WWW.DIRST.LT P.<5611> DIRST: PERSIVALGYMAS # 2022-11-14

I.: PRAKTINĖS ŽINIOS / SVEIKATA

ROMUALDO ČERNECKIO

 

5611 

DIRST: PERSIVALGYMAS

2022-11-14

ŠALTINIS:

2022 METŲ KALENDORIUS

Persivalgymo priežastys

Labai dažnai persivalgyti įprantama dar vaikystėje. Prisiminkite, kaip mamos ar močiutės ragindavo valgyti net ir nenorint.

Daugelis žmonių valgydami kovoja su stresu. Dažnai nekontroliuojamas valgymas yra tarsi bandymas susitvarkyti su išgyvenamu nerimu, stresu ar depresija. Maistas tampa paguoda užplūdus sunkiems jausmams, tačiau persivalgius jaučiama kaltė, gėda, liūdesys ir žmogus pakliūna į užburtą ratą. Kitaip nei žmonės, sergantys bulimija, kenčiantieji nuo persivalgymo sutrikimų, nevemia ir nevartoja vidurius laisvinančių vaistų. Svarbu suprasti, kad fizinis sotumas nekompensuoja vidinės tuštumos.

Dažnai ką nors užkandžiaujame ir bendraudami. Ypač tai aktualu moterims, dirbančioms biure. Kada pasikalbėti su kolegomis, jei ne prie puodelio kavos ar arbatos ir kokia kava be pyragėlio ar saldainio? Na ir kas, kad pietūs buvo vos prieš dvi valandas, užkąsti nepakenks – taip mano dauguma moterų.

Ėjimas į svečius, vakarėliai, pasimatymai restorane – visa tai taip pat skatina persivalgyti. Nesvarbu, kad neseniai vakarieniavote namuose, retas susitikęs su draugu kavinėje atsisakys maisto.

####

Related posts